Quick-Step Alpha Vinyl maakt komst Tim Merlier, Casper Pedersen en Jan Hirt officieel: “Een droom die werkelijkheid wordt”

Het nieuws was al langer bekend in de wandelgangen, maar Quick-Step Alpha Vinyl heeft de komst van drie nieuwe renners donderdag nu ook officieel bekendgemaakt: Tim Merlier, Casper Pedersen en Jan Hirt rijden vanaf volgend seizoen voor het team van Patrick Lefevere.

Maarten Delvaux

De 29-jarige Merlier komt over van Alpecin-Deceuninck en ondertekende een contract tot het einde van 2025. De sprinter werd onlangs nog Belgisch kampioen op de weg en neemt de zwart-geel-rode trui mee naar de ‘Wolfpack’.

De 31-jarige Hirt was aan de slag bij Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux en zette zijn handtekening onder een overeenkomst tot het einde van 2024. Hirt won dit jaar de Ronde van Oman en finishte verrassende zesde in de Giro. Hij versterkt de klimkern rond Remco Evenepoel.

Ook de 26-jarige Pedersen, die actief was bij DSM, koerst de komende twee seizoenen voor de ploeg die vanaf volgend jaar de naam Soudal Quick-Step zal dragen. Pedersen heeft Parijs-Tours op zijn palmares.

Patrick Lefevere: “Ik denk dat mijn bewondering voor Tim goed gedocumenteerd is”

“We zijn erg blij met de zaken die we hebben gedaan en dat we drie kwaliteitsrenners hebben kunnen binnenhalen om onze ploeg voor de komende jaren te versterken”, reageerde CEO Patrick Lefevere op de drie transfers. “Ik denk dat mijn bewondering voor Tim goed gedocumenteerd is en het zal fantastisch zijn om beide Belgisch kampioenentruien (Evenepoel heeft de Belgische tijdrittitel) terug te zien bij de Wolfpack. “Ik ben ook onder de indruk van het talent van Casper Pedersen. Ik denk dat hij kan kijken naar zijn landgenoot Michael Mørkøv, met wie hij veel vergelijkbare eigenschappen deelt en veel van leert. En we hebben Jan Hirt, die zijn klimtalenten meebrengt. Hij is al een aantal jaren sterk, zoals we zagen in de Giro d’Italia van dit jaar. Hij heeft het talent om voor zichzelf resultaten te boeken, maar hij werkt ook heel hard voor anderen.”

“Deze drie renners zijn geweldige individuele talenten, maar ook geweldige teamplayers, waarvan ik denk dat ze goed passen in de Wolfpack en zijn filosofie, en we kijken ernaar uit om met hen samen te werken”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Tim Merlier: “Een beetje een droom die werkelijkheid wordt”

Tim Merlier is erg tevreden met zijn overstap naar de blauwe brigade van Lefevere. “Dit team heeft een traditie van sprinters. Als je ziet hoe er voor Fabio Jakobsen en Mark Cavendish gezorgd werd in de recente grote rondes, dan kijk ik er naar uit om omringd te worden door dit team en de Wolfpack spirit. Als Belg betekent het wel wat om voor Quick-Step te mogen rijden. Toen ik jong was ging ik drie of vier keer naar de jaarlijkse ploegvoorstelling in Kortrijk. Dit is dus een beetje een droom die werkelijkheid wordt.”

Merlier brengt zijn Belgische kampioenentrui mee naar Quick-Step. “Daar had ik nog niet echt bij stilgestaan, maar ik herinner me wel Tom Boonen in die trui. Ik ben blij dat ik hetzelfde kan doen en het is nog specialer nu Remco ook de Belgische trui in het tijdrijden heeft. Ik vind ook opnieuw mijn beste vriend Bert Van Lerberghe terug. Hij zal me hopelijk bijstaan bij de lead-outs en ik kijk er naar uit om te laten zien wat we samen kunnen doen. Gent-Wevelgem is bijvoorbeeld een koers die ik altijd heb bewonderd en die ik graag zou toevoegen aan mijn palmares. Dat zal het eerste grote doel voor volgend jaar worden.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten