Joaquin Phoenix kruipt opnieuw in de huid van Joker, ook Lady Gaga krijgt een rol

 ©  © Niko Tavernise/The Hollywood A

‘Joker: folie à deux’, zal vanaf 2024 te zien zijn in de bioscoop. Het langverwachte vervolg, waarin Joaquin Phoenix terugkeert als Batmans beruchte vijand, komt exact vijf jaar na de eerste Joker-film uit.

lto

Het vervolg op de blockbuster Joker wordt een musical, heel anders dan de eerste film uit 2019, die zeer donker en grimmig was. En niemand minder dan Lady Gaga zal de rol van Harley Quinn vertolken.

Joaquin Phoenix ©  REUTERS

Joker zou aanvankelijk geen sequel krijgen, maar de film bracht wereldwijd 1 miljard dollar in het laatje en leverde Phoenix zelfs een Oscar op. Dat er een vervolg komt, is dus niet helemaal onverwacht. En van dat succes geniet Phoenix ook nog eens extra mee, aangezien zijn salaris voor Folie à deux zo’n slordige 20 miljoen dollar zal bedragen volgens Variety.

Moeilijkheden voor DC Comics

Het nieuws komt er een dag nadat Warner Bros aankondigde dat de film Batgirl, geregisseerd door Adil El Arbi en Bilal Fallah niet zal worden uitgebracht. Nochtans kostte het maken van die film zo’n 90 miljoen dollar. De Belgische regisseurs gaven aan “geschokt en bedroefd” te zijn door de plotse annulering. Een van de redenen zou de slechte testscreenings geweest zijn.

LEES OOK. 90 miljoen in de vuilnisbak: waarom is film van Adil en Bilall geschrapt? En wat betekent dat voor hun carrière?

Maar DC Comics, dat in moeilijkheden verkeert, kan een goede kaskraker wel gebruiken. Want The Suicide Squad uit 2021 flopte compleet en DC League of super-pets voldeed ook niet aan de verwachtingen. Ook het feit dat acteur Ezra Miller van The Flash herhaaldelijk in het nieuws kwam wegens beschuldigingen van misbruik en wangedrag, doet DC Comics geen deugd.

Aangeboden door onze partners