Zwaar verdict voor Jordi Meeus na valpartij in tijdrit Ronde van Polen: gebroken neus en sleutelbeen kosten hem de Vuelta

Jordi Meeus heeft bij een val in de tijdrit van de Ronde van Polen zijn neus en linkersleutelbeen gebroken. De Lommelaar van Bora-hansgrohe schatte in de slotfase een bocht verkeerd in en sloeg hard tegen de nadarafsluiting en het asfalt. Hij moet een streep trekken door zijn deelname aan de Vuelta.

Jonas Withouck

De beelden:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Jordi Meeus reed al richting aankomst toen het alsnog misliep. In de eindfase vloog hij iets te voortvarend in één van de laatste bochten en beide wielen schoven onderuit. “Op dat moment was hij de controle kwijt en knalde hij tegen de afsluiting en vervolgens tegen het asfalt”, vertelt een geschrokken vader Jimmy Meeus. “Ik vreesde meteen voor een ernstige hoofdwonde of een nekletsel, maar uiteindelijk komt hij er wat dat betreft met een neusbreuk vanaf. Bijkomend is ook zijn linkersleutelbeen gebroken. Al bij al valt die schade nog mee, als je bekijkt wat voor een lelijke smak hij maakte. Ik vreesde even het ergste. Jordi bleef liggen en dat is niet van zijn gewoonte. Bovendien lieten ze nadien die bocht ook niet meer zien, wat mij nog meer op stang joeg. Gelukkig had ik hem vrij snel aan de lijn. Hij was op dat moment in het ziekenhuis waar de breuken werden vastgesteld. Het is nu afwachten of ze hem in het Duitse ziekenhuis verzorgen waar zijn ploeg Bora-hansgrohe altijd naartoe trekt, of dat hij naar België zal komen.”

Streep door Vuelta

Meeus zat in de goede flow, getuige zijn mooie ereplaatsen eerder deze week. Hij stoomde zich in Polen klaar voor de Vuelta. “Die Vuelta zal nu zonder hem plaatsvinden”, aldus vader Meeus. “Daar lijkt niets meer aan te doen. Herstellen van een sleutelbeenbreuk valt nogal mee als het goed geopereerd wordt, maar de Ronde van Spanje komt te vroeg. Hopelijk kan hij er nog iets van maken in het najaar. Zo jammer allemaal... Woensdag waren we zo opgelucht dat hij niet betrokken was in die valpartij op één kilometer voor de meet. Valt hij toch niet in de tijdrit, zeker. Totaal onverwacht. Maar het is niet anders. Zijn moral zat goed toen ik hem aan de lijn had, dus hij komt hier wel door.” 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners