Virgin Galactic stelt commerciële ruimtevluchten opnieuw uit

Richard Branson testte vorig jaar een passagiersruimtetuig van Virgin Galactic. ©  via REUTERS

Het ruimtevaartbedrijf Virgin Galactic van miljardair Richard Branson heeft de aanvang van commerciële ruimtevluchten opnieuw uitgesteld. Het bedrijf denkt nu in het tweede kwartaal van volgend jaar betalende klanten naar de ruimte te brengen, terwijl het eerder mikte op de eerste drie maanden van 2023.

Bron: BELGA

Virgin Galactic maakt intussen wel goede voortgang met de voorbereidingen voor de commerciële vluchten, zegt topman Michael Colglazier. Zo wordt aan een vloot van ruimtevaartuigen gewerkt waardoor een grootschaligere opzet van de activiteiten mogelijk wordt.

Door de voorbereidingen voor de commerciële vluchten stegen de kosten van Virgin Galactic de afgelopen maanden sterk, terwijl minder inkomsten binnenkwamen. Dat alles leidde tot een verlies van 111 miljoen dollar in het tweede kwartaal, omgerekend 108 miljoen euro. Een jaar geleden was het verlies van het ruimtevaartbedrijf nog 94 miljoen dollar.

De aandelen van het ruimtevaartbedrijf op de beurs van New York tuimelden donderdag met 7,6 procent tot 7,57 dollar per aandeel. Virgin Galactic verloor dit jaar al 39 procent van zijn beurswaarde.

Aangeboden door onze partners