Twee mensen overleden na blikseminslag aan Witte Huis

© Twitter

Twee mensen zijn overleden ten gevolge van een blikseminslag nabij het Witte Huis. Een woordvoerder van de brandweer zei eerder tegen The Washington Post dat twee mannen en twee vrouwen kritieke toestand naar het ziekenhuis zijn gebracht.

Bron: BELGA

De vier volwassenen werden rond 19 uur (lokale tijd) gevonden in het park Lafayette Square naast het Witte Huis, op enkele tientallen meters van het standbeeld van de voormalige president Andrew Jackson. Later deelde The Washington Post het nieuws dat twee van de gehospitaliseerde mensen het niet overleefd hebben.

Wat er precies gebeurd is, wordt nog door de autoriteiten onderzocht. Waarom de personen zich in het park bevonden is onduidelijk. De woordvoerder raadt mensen af om tijdens een onweersbui beschutting te zoeken onder een boom. “Dat is juist een zeer gevaarlijke plek om te zijn”, stelt hij.

Waarschuwing

Er gold donderdagavond in Washington een waarschuwing vanwege zware onweersbuien. Een meteoroloog bevestigt tegenover The Washington Post dat het park bij het Witte Huis werd getroffen door een blikseminslag. Een ooggetuige zegt tegen de Amerikaanse krant dat de blikseminslag en daarop volgende klap “enorm” waren. “Het hele gebied schudde, het was letterlijk alsof er een bom afging, zo klonk het”, aldus de ooggetuige.

Volgens de Amerikaanse krant komen jaarlijks zo’n 23 mensen in de Verenigde Staten om het leven als gevolg van een blikseminslag.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten