Geen chocoladeletters van Tony’s met Sinterklaas dit jaar: productie ligt nog steeds stil na salmonellabesmetting

 

 ©  Shutterstock

Sinterklaas kan voor zijn chocoladeletters dit jaar niet terecht bij Tony’s Chocolonely. De leverancier van het ‘slaafvrije’ merk, het Belgische Barry Callebaut, komt er na een in juni ontdekte salmonellabesmetting en de uitgebreide schoonmaak daarna niet meer aan toe om de letters te maken, bevestigt een woordvoerder van Tony’s.

Bron: De Telegraaf

Het merk heeft onlangs aan zijn afnemers laten weten dat de letterrepen dit jaar niet verkrijgbaar zullen zijn, en benadrukt daarbij dat de reden daarvoor “buiten onze macht” ligt.

Salmonellabesmetting

 

Barry Callebaut, een van de grootste chocolademakers ter wereld, levert vloeibare chocolade aan Tony’s en andere producenten. Bij de productie daarvan in Wieze, bij Sint-Niklaas, werd eind juni een salmonellabesmetting vastgesteld. Gevolg: de hele fabriek moest worden stilgelegd en schoongemaakt. De productie wordt “spoedig” weer opgestart, heeft Barry Callebaut aan Tony’s laten weten, en er is geen besmette chocolade geleverd.

Maar net afgelopen maand had de chocolade geproduceerd moeten worden voor de Sinterklaasletters, schrijft Tony’s aan zijn afnemers. De heropening van de Barry Callebaut-fabriek komt te laat om die nog in te halen.

De woordvoerder van het chocolademerk laat weten dat zoetekauwen nog wel andere Tony’s-chocolade op hun verlanglijstje kunnen zetten. Hoeveel letters er nu niet geleverd worden, kon ze donderdagavond niet zeggen. Of er door de salmonellabesmetting ook bij andere merken niet kan worden geleverd, is niet duidelijk.

Barry Callebaut laat weten dat ze nog bezig zijn met het reinigen van de chocoladefabriek, en dat ze de productie weldra zullen heropstarten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten