Amandine stapt zelf uit ‘Love island’: “Ik wou daar niet met iedereen lopen flikflooien”

Amandine blikt terug op haar tijd bij ‘Love island’. “Dat ik nog geen seks heb gehad? Nee, ik vind het totaal niet intimiderend om dat te vertellen.” 

Ze hield het maandag zelf voor bekeken, Amandine Bonehill (20). De Vlaamse miss-coach had geen zin meer om te blijven toekijken hoe Jules, de kandidaat met wie ze een romantische klik voelde, zijn focus verlegde naar iemand anders. Enkele dagen na haar exit blikt ze terug op haar verblijf op ‘Love island’.

Wout Desmytere

“Heftig.” Zo omschrijft Amandine de afgelopen dagen. Nadat ze aan de andere kandidaten liet weten dat ze uit het programma stapte – maandag in het programma, vorige week in het echte leven –, moest ze even in quarantaine voor ze vanuit Spanje terug kon vliegen naar België. Eventjes alleen, eventjes tijd om alles te laten bezinken.

“Zodra ik Jules na de herkoppeling hand in hand met Lisa naar buiten zag komen, stond voor mezelf vast dat ik niet wilde blijven”, vertelt ze. “Wat had ik daar nog te zoeken? De hele tijd blijven kijken hoe ze samen in bed liggen knuffelen? Nee, dank je. Het enige wat me deed twijfelen, was de reactie van de andere meisjes.”

De kandidates hadden immers een goede band met elkaar gesmeed. “Het deed een beetje pijn om hen achter te laten. Ze probeerden me ook te overtuigen dat het met een beetje tijd nog zou kunnen lukken tussen mij en Jules. Maar ik had geen zin om tweede keuze te zijn.”

Geen geflikflooi

Amandine wil nog niet spreken van een diepe liefde, maar er waren wel degelijk gevoelens. “Natuurlijk kan je zeggen dat we elkaar ‘maar’ drie weken kenden, en dus veel te kort om al een échte romantische klik te voelen. Maar het waren geen drie weken van casual daten, hé. We waren 24/7 samen, waren iets aan het opbouwen. Hij heeft dat nogal makkelijk opgegeven, vind ik. Als je op drie dagen tijd al met iemand anders dezelfde klik kan maken, ben je niet de juiste man voor mij.”

Want ze vertrok niet naar de opnames met het plan om haar kansen te wagen bij verschillende kandidaten. “Ik wilde ontdekken of er op dat eiland iemand rondliep waar ik méér bij voelde. Eén iemand. Ik heb nooit de intentie gehad om daar met iedereen te flikflooien. Zo zit ik niet in elkaar.”

Niet intimiderend

Nu ze terug thuis is, krijgt Amandine met terugwerkende kracht alle tweets, Facebookposts en commentaren over het programma te lezen. Ook diegene die gepost werden nadat ze, tot grote verbazing van de andere kandidaten, vertelde dat ze nog nooit met iemand naar bed was geweest. “Veel mensen vinden dat blijkbaar erg raar. Eerlijk? Dat doet me allemaal weinig. Ik vond het ook helemaal niet moeilijk of intimiderend om dat te vertellen.”

“Voor mij is seks een stap die je zet als het écht goed zit in een relatie, als je elkaar écht kent. Niet iets voor na twee weken. Klaar. Ik krijg vooral veel positieve reacties van leeftijdsgenoten, en dat maakt me wel blij.” En hoe het nu verder moet met de liefde? “Rustig aan. Ik ga nu niet halsoverkop op zoek. Wat komt, dat komt. Ik heb vooral geleerd dat het oké is om altijd m’n gevoel te blijven volgen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook