Blue Origin bracht eerste Egyptische en eerste Portugees in de ruimte

 ©  AFP

Blue Origin, het ruimtevaartbedrijf van Jeff Bezos, heeft donderdag de eerste Egyptische en de eerste Portugees in de ruimte gebracht tijdens een reis van een tiental minuten.

gjsBron: BELGA

Vanuit het westen van Texas vertrok om ongeveer 15.57 uur Belgische tijd een New Shepard draagraket van Blue Origin; Die bracht zes ruimtetoeristen naar een hoogte van zowat 107 km, waar ze enkele minuten gewichtloos waren. Hoeveel ze daarvoor hebben betaald is niet geweten, al zou de prijs hoger liggen dan bij concurrent Virgin Galactic.

De inzittenden waren Sara Sabry die de eerste Egyptische vrouw in de ruimte werd, Coby Cotton als costichter van het YouTube kanaal ‘Dude Perfect’, Mario Ferreira als eerste Portugees in de ruimte, Vanessa O’Brien die als eerste vrouw de top van de Mount Everest bereikte, Clint Kelly III die mee de weg effende voor zelfrijdende auto’s en zakenman Steve Young.

Het was reeds de zesde toeristische vlucht voor Blue Origin in iets meer dan een jaar. De maidenvlucht vond eind juli 2021 plaats, met aan boord ook Bezos zelf.

 ©  AFP

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten