Na 100 jaar geven broers Thomas en Louis bekende brasserie een complete make-over: “In Parijs gaan stelen met onze ogen”

Thomas Pauwels. ©  fvv

Gent -

Na honderd jaar zit Brasserie Midi op het Koophandelsplein in het nieuw. Zaakvoerders en broers Thomas en Louis Pauwels gingen voor het interieur en de kaart stelen met hun ogen in Parijs. Gedaan met croque-monsieurs en omeletten, welkom boeuf bourguignon en oeuf mayo.

Sander Luyten

De Midi heet nog steeds de Midi, maar na een zeer grondige renovatie zit de brasserie op het Koophandelsplein helemaal in het nieuw. De zaak oogt ruim, de tafels zijn gedekt met witte lakens en als pièce de résistance is er een vernieuwde marmeren toog.

Voor Thomas (33) en Louis Pauwels (32) aan tafel gingen met het Antwerpse architectenbureau Altu en het Gentse creatieve bureau Studio Stories, trokken de broers naar Parijs. “We zijn daar verschillende keren brasseries gaan afschuimen om inspiratie op te doen”, zegt Thomas. (lees verder onder de foto)

 ©  fvv

Midi is een van de vier zaken van de broers Pauwels, naast restaurant Baptist bij de kerk in Wondelgem, Café Center op het Koophandelsplein en Bistro Madeleine in de Gebroeders Vandeveldestraat. “Al onze ervaring wilden we samenbrengen in deze zaak, om er een plek van te maken waar we zelf graag zouden komen.”

Dat betekende behalve een frisser interieur ook een nieuwe kaart. De Midi was jarenlang een trekpleister voor shoppers met vermoeide voeten die een koffie wilden, advocaten die tussen twee zaken snel een croque-monsieur of een broodje kwamen binnenspelen, en arbeiders die het einde van de dag wilden vieren met een frisse pint. (lees verder onder de foto)

 ©  fvv

De zaak draaide zeer goed en werd steeds heel professioneel uitgebaat, maar de klassiek geschoolde Louis en de ambitieuze Thomas waren toe aan iets anders. “Nu serveren we echte bistro- en brasseriegerechten, van een lekker stuk vlees tot paling in ’t groen, aangevuld met een goed glas wijn. De kaart wordt af en toe vernieuwd en na de zomer starten we met een lunch.”

Wat het in de vernieuwde Midi zeker niet is: een stijve bedoening. “Wij houden van een levendige, ongedwongen ambiance. Je kan hier een romantische avond hebben met je lief of een leuke avond met een groep vrienden. Louis en ik staan samen in de zaal en vullen elkaar zeer goed aan. Dat straalt ook af op de zaak.”

Mama en papa

Heel wat klanten van de vroegere Midi gingen al overstag, maar voor Thomas en Louis was het toch vooral belangrijk dat papa Luc en mama Frieda hun zegen gaven. “We hebben de zaak enkele jaren geleden van hen overgenomen. Zeker onze papa keek met een bang hartje naar ons project, maar ondertussen is hij overtuigd en zeer trots om zijn zonen samen bezig te zien. Dat doet heel veel plezier.”

INFO en reserveren: www.brasseriemidi.be

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent