7-jarig Brits meisje komt om het leven na ongeval met speedboot

Themabeeld ©  Shutterstock

Een zevenjarig meisje uit het Verenigd Koninkrijk is bij een ongeval met een speedboot in Albanië om het leven gekomen. De bestuurder van de speedboot - die aan het varen was in een gebied dat alleen bestemd is voor zwemmers - werd gearresteerd.

lto,Bron: Daily Mail

Jonada Avdia (7), die met haar ouder op vakantie was in Albanië, was dinsdag rond 14 uur in de zee aan het spelen bij het strand van Potam, in het zuiden van het land toen ze gedood werd door een speedboot. Arjan Tase, een agent buiten dienst, was met zijn speedboot aan het varen in een deel van de zee dat afgezet was voor zwemmers.

Volgens de politie had Tase - die intussen ook gearresteerd is - leden van zijn gezin van Porto Palermo naar Potam vervoerd net voor het ongeval plaatsvond. Nadat hij de familieleden had afgezet maakte de man een aantal “gevaarlijke manoeuvres”, het is toen dat hij de zevenjarige Jonada raakte.

Volgens een politiewoordvoerder veroorzaakten de draaiende schroefbladen van de boot - “ernstige verwondingen die onmiddellijk tot de dood hebben geleid”. Er loopt een onderzoek wegens “doodslag door nalatigheid”, Tase moet vandaag voor de rechter verschijnen en 15 agenten die het strand moesten bewaken zijn ontslagen.

Er werden honderden kaarsen en bloemen neergelegd op de plaats waar Jonada om het leven kwam. Er zijn ook protesten uitgebroken waarbij het tot gevechten kwam met de politie. De betogers eisen het aftreden van de minister van Binnenlandse Zaken, het hoofd van de politie en de minister van Toerisme - en beschuldigen de staat ervan Jonada te hebben vermoord, aldus lokale media. Het is het derde dergelijke ongeval dat deze zomer op de stranden van Albanië gebeurt.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten