Johnny Depp en Jeff Beck beschuldigd van plagiaat

 ©  Redferns

Johnny Depp zijn naam valt alweer. Dit keer in een plagiaatzaak. Samen met zijn compagnon Jeff Beck wordt hij ervan beschuldigd een aantal zinnen van een gedicht te hebben gestolen voor de song ‘Sad motherfuckin’ parade’.

(eadp)

Hun nieuwe album 18 is halverwege juli verschenen. Daarop staan voornamelijk covers, maar Depp heeft zelf ook twee nummers geschreven: This is a song for Miss Hedy Lamarr en Sad motherfuckin’ parade. In dat laatste lijkt het erop dat een paar zinnen uit het gedicht en lied Hobo Ben van Slim Wilson zijn gebruikt, zonder een gepast naamsvermelding. Een woordvoerder van het duo heeft onder meer aan The Guardian laten weten dat ze de klacht zullen bekijken. “Als die gegrond is, zullen er copyright credits toegevoegd worden”, klinkt het.

LEES OOK. Duizenden documenten ontzegeld: dit zagen Johnny Depp en Amber Heard liever niet onthuld, van erectieproblemen tot bewerkte foto’s (+)

RECENSIE. ‘18’ van Jeff Beck & Johnny Depp: Het zelfbeklag van Johnny ** (+)

In Hobo Ben staat onder meer het volgende: I’m raggedy I know, but I have no Stink/And God bless the lady that’ll buy me a drink (...) And said, What that funky motherfucker really need, child, is a bath. Die zinnen komen eveneens voor in het nummer.

“Nooit meegemaakt”

“De enige twee zinnen die ik kon vinden waar Depp en Beck aan bijgedragen hebben zijn “Big time motherfucker” en “Bust it down to my level”, vertelt Bruce Jackson aan het magazine Rolling Stone. Hij schreef een boek over Slim Wilson en zijn gedichten en is professor aan de Universiteit van Buffalo. “De rest komt van het optreden van Slim in mijn boek. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Ik publiceer al vijftig jaar, en dit is voor het eerst dat iemand gewoon iets gestolen heeft en zijn eigen naam erboven heeft gezet.”

Het bediscussieerde nummer gaat bovendien over de rechtszaak die hij voerde tegen zijn ex-vrouw Amber Heard over smaad, toen ze hem beschuldigde van huiselijk geweld.

Aangeboden door onze partners

Lees ook