Tennis  Mannen 1 SDI

Alexander Kokorev tuk op tornooiwinst: “Ik wil graag een A-speler worden”

Alexander Kokorev: “Ooit eens een ATP-punt veroveren.”© GEERT TRESIGNIE

Dilbekenaar Alexander Kokorev (28) strijdt zaterdag in Itterbeek omr een finaleticket in de hoogste mannenreeks. De B-15/4-speler moet de eer van SDI hoog houden, al speelt hij sedert dit jaar interclub bij Royal Laken.

Kokorev prijkt op plaats 66 in België en wil dolgraag klimmen op de ranking. “Ik zou graag ooit eens A-speler worden. Momenteel is dat enkel weggelegd voor de top 48. In het tennis wordt met een piramidesysteem gewerkt.”

“Wegens de coronacrisis en de uitstroom naar het padel daalde het aantal competitietennissers, waardoor ook het aantal A-spelers afgeslankt is, want dat mag slechts 0,5 procent bedragen van het aantal leden van Tennis Vlaanderen en de Waalse vleugel AFT. Zo werden de plaatsen duurder.”

SDI

“De top 30 speelt internationaal, zodat slechts 18 plaatsen te begeven zijn. Toch ga ik ervoor. In het voorjaar bereikte ik de halve finale op het 5-sterrentoernooi van Alken in mooi gezelschap. Op SDI ga ik voor de tornooizege. Ik verdedigde 15 jaar de kleuren van SDI, mijn moederclub die ik nog steeds hoog in het hart draag ondanks mijn verhuis naar Laken, waar ik gepolst werd door David Basile en waar ik vaak ook train met Alessio Basile.”

In september volgt Kokorev de liefde naar het verre Limburg, maar ook tennis blijft zijn passie. “Mijn verloofde Lore Debaye is de voorzitter van mijn fanclub en steunt me door dik en dun. Ze woont toch wel 90 procent van mijn wedstrijden bij. Het blijft schipperen tussen mijn job in de veiligheidssector, tennis en Lore met wie ik in september huw.”

“Komende winter wil ik op mijn geliefde hardcourt en tapijt nieuwe stappen zetten. Ooit eens een ATP-punt veroveren is ook nog een vinkje dat ik graag zou aankruisen op mijn bucketlist. Eerst focus ik nu op SDI.” (rwd)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten