Paus ontvangt hoge vertegenwoordiger van Russisch-orthodoxe kerk

 ©  via REUTERS

Paus Franciscus heeft een van de hoogste vertegenwoordigers van de Russisch-orthodoxe kerk ontvangen voor een gesprek in het Vaticaan vrijdag. Dat heeft het Vaticaan laten weten.

ltoBron: BELGA

Bisschop Antonij wordt beschouwd als een vertrouweling van de patriarch Kirill, de leider van de Russisch-orthodoxe kerk. De relatie tussen de twee kerken kwam door de oorlog in Oekraïne onder druk te staan. Patriarch Kirill had de oorlog de afgelopen maanden gesteund, tot groot ongenoegen van de paus. 

Over de inhoud van het gesprek wou het Vaticaan niets kwijt. De Russisch-orthodoxe kerk zei dat er orthodox-katholieke betrekkingen besproken waren tussen Franciscus en Antonij, waaronder ook “politieke processen” in de wereld.

Deze ontmoeting wordt gezien als een voorbereiding op de reis van de paus naar Kazachstan in september. Dan kan de paus misschien met de patriarch Kirill spreken op de bijeenkomst van religieuze leiders. Paus Franciscus dringt al jaren aan op een nieuwe ontmoeting met Kirill. De twee hadden elkaar tot nu toe enkel in 2016 in Cuba ontmoet.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten