Dylan Teuns trekt verrassend nu al naar Israel-Premier Tech: “Van directe overstap pas sprake sinds einde van de Tour”

 ©  BELGA

Dylan Teuns (30) stapt met onmiddellijke ingang over van Bahrain Victorious naar Israel-Premier Tech, waar hij herenigd wordt met zijn vroegere mentor Rik Verbrugghe. De winnaar van de Waalse Pijl tekent een contract tot eind 2024.

Guy Van Den Langenbergh

Eerst dit: tussentijdse transfers zijn in het wielrennen ongebruikelijk, maar wel toegestaan. Het transferreglement van de UCI staat ze toe tussen 1 en 15 augustus en beide teams moeten uitdrukkelijk akkoord gaan met de overgang. Door de komst van Teuns overschreed Israel-Premier Tech wel het maximum aantal toegestane renners (32), een probleem dat werd opgelost door het contract van de 27-jarige Israëli Guy Sagiv te ontbinden.

Dat de wegen tussen Teuns en Bahrain Victorious zouden scheiden, was al langer duidelijk. Net zoals het duidelijk was dat Israel-Premier Tech een grote kans maakte om Teuns in te lijven. Maar dat de transfer nu al voltrokken zou worden, was wel een verrassing. “Verrassend mag ook eens, hè”, grijnsde Teuns. “Mijn contract voor 2023 en 2024 was al voor de Tour beklonken, maar van de directe overstap is pas sprake sinds het einde van de Tour in Parijs. Toen is alles in een stroomversnelling gekomen. Wat de doorslag heeft gegeven? De aanwezigheid van een aantal mensen uit mijn periode bij BMC was zeker een argument, ik blijf wel samenwerken met Michele (Bartoli, red.) als coach. En over het financiële moet ik niet te flauw doen: ik heb een sterk voorjaar gereden en wilde dat verzilveren. Wel, ik ben tevreden met mijn nieuw contract.”

Ook een mager raceprogramma voor het vervolg van het seizoen was aanleiding om de overstap nu al te maken. “Ik zou eerst de Ronde van Polen rijden, maar door een coronabesmetting is dat er niet van gekomen”, aldus de Limburger. “Voor het overige stonden er alleen maar een handvol eendagswedstrijden op mijn programma. Waar ik mijn eerste koers voor Israel-Premier Tech ga rijden, is nog niet vastgelegd. Dat kan de Vuelta zijn, maar evengoed een combinatie van eendagswedstrijden en de Ronde van Engeland.”

In World Tour blijven

Teuns heeft altijd aangegeven dat hij ook in 2023 graag voor een team uit de World Tour zou willen uitkomen. Israel-Premier Tech staat momenteel op de twintigste plaats, waarmee de licentie voor de World Tour in acuut gevaar is. “Ook dat leeft bij de ploeg”, bevestigt Teuns. “Of ik het lot nu in eigen handen heb, is wat overdreven. Ik ga niet op mijn eentje die kloof kunnen dichten. Ja, het is een strijd, we kunnen niet meer doen dan ons best. De ploeg evolueert in een positieve richting en ik ben ervan overtuigd dat we verder kunnen blijven groeien.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt