Wielrennen Elite Tour of Leuven

Dimitri Claeys bewaart goede herinneringen aan Tour of Leuven: “Ambitie om een rol van betekenis te spelen”

Volgend jaar wordt Claeys ploegleider bij Intermarché-Wanty Gobert.  ©  Geert De Rycke

Eind dit jaar zwaait Dimitri Claeys (35) af als renner. Volgend seizoen fungeert de Gentenaar als ploegleider bij zijn huidige team Intermarché-Wanty Gobert. Claeys, in 2016 winnaar van de Memorial Jef Scherens, wil in schoonheid eindigen.

“Aan de Memorial Jef Scherens, omgedoopt tot de Tour of Leuven, bewaar ik niets dan goede herinneringen”, zegt Claeys. “In 2015 moest ik enkel passen voor Bjorn Leukemans. Een jaar later was het recht in de roos. Inmiddels ziet deze wedstrijd er helemaal anders uit. Om te openen zijn er twee keer de Flandrienlus, die refereert naar WK in Leuven. Daarna zijn er zes plaatselijke omlopen en die zijn niet simpel. Ik koers nog altijd met de ambitie om zelf een resultaat neer te zetten. Anderzijds ben ik ook een ploegspeler en dus is de kans groot dat ik werk zal opknappen voor Alexander Kristoff, onze Noorse sprinter.”

Opleiding

Uitbollen zit er voor Dimi nog niet meteen in. Woensdag is er al de Eurométropole en daarna volgen de Tour de Limousin, de Druivenkoers in Overijse en Plouay. Zo mis ik wel Heusdenkoers en dat is jammer. Ik ben ook al volop bezig met het leven na mijn actieve carrière. Ik moet bij de UCI een opleiding volgen om als ploegleider te kunnen fungeren. De voorbereiding naar het volgende seizoen begint snel en daar word ik bij betrokken. Toen men me de vraag stelde om tot de ploegleiding toe te treden, heb ik niet lang moeten nadenken. Als renner heb ik meer dan mijn deel gehad aan fysieke ongemakken. Het werd steeds moeilijker om na een tegenslag terug te vechten.”(fdg)

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent