Na Barcelona zit ook PSG met administratieve problemen: “Franse voetbalbond erkent contract van coach Christophe Galtier niet”

 

 ©  ISOPIX

Eén dag nadat bekendgeraakt is dat de nieuwe aanwinsten van Barcelona voorlopig nog niet geregistreerd mogen worden door de Spaanse bond, zit PSG volgens sportkrant L’Equipe ook met een administratief probleem. De Franse bond homologeert het contract van de nieuwe trainer Christophe Galtier blijkbaar niet.

Wim Conings

De 55-jarige Franse coach zou namelijk verzuimd hebben de verplichte bijscholing voor zijn UEFA Pro-diploma te volgen. In de regels staat vastgelegd dat elke professionele voetbalcoach dat één keer om de drie jaar moet doen.

Om zijn contract nu toch goedgekeurd te krijgen, zal de nieuwe coach van PSG een brief moeten schrijven aan de Franse bond waarin hij zich ertoe verbindt de cursus zo snel mogelijk te volgen. Naar alle waarschijnlijkheid zal dat gebeuren in één van de volgende interlandbreaks. PSG begint de Franse competitie op zaterdagavond met een match tegen Clermont Foot.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten