Palestina meldt al 15 doden en minstens 125 gewonden na Israëlische luchtaanvallen

 © Reuters

De Israëlische luchtaanvallen op de Gazastrook kosten steeds meer slachtoffers, zegt het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid zaterdag. Minstens vijftien mensen zijn om het leven gekomen, minstens 125 mensen raakten gewond.

evdgBron: BELGA

Het Israëlische leger begon vrijdag de grootschalige operatie, die de naam “Dageraad” meekreeg, tegen de Palestijnse militantengroep Islamitische Jihad (PIJ). Niet alleen leden en de hoge commandant Tayseer al-Jabari van de PIJ kwamen bij die operatie om het leven, maar ook een vijfjarig meisje en twee vrouwen stierven, zegt het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid. Al-Jabari zou  verantwoordelijk zijn voor raketaanvallen vanuit de Gazastrook en aanvallen op burgers, zegt het Israëlische leger.

LEES OOK. Escalatie van geweld in Gazastrook, nu al 15 doden en minstens 125 gewonden: dreigt een nieuwe oorlog? (+)

Volgens Palestijnse veiligheidsbronnen werden bij de aanvallen op zaterdag drie gebouwen met woningen getroffen. Een flatgebouw van vijf verdiepingen ten westen van Gaza-stad zou verwoest zijn. Bewoners meldden dat Israëlische drones een waarschuwingsrakeet op het gebouw afvuurden, voordat straaljagers het gebouw aanvielen. 

Het Israëlische leger stelt dan weer dat bij de operatie enkel wapenproductiefaciliteiten, reakeetlanceerplaatsen en wapenopslagplaatsen vernietigd werden. De meldingen over gedode burgers werden onderzocht, zegt een vertegenwoordiger van het leger zaterdag.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten