Turnen Europees kampioenschap in München

Fien Enghels en Luka Van den Keybus leggen focus op Parijs 2024

Fien Enghels: “De top vijf halen is het doel.” ©  NDM

Op donderdag 11 augustus gaat in München het Europees kampioenschap toestelturnen van start. Fien Enghels bij de meisjes en Luka Van den Keybus bij de jongens zorgen voor de Oost-Vlaamse inbreng. Zij richten hun pielen al vol op de Olympische Spelen in Parijs.

Geert Stevens

Fien Enghels, die op 26 augustus negentien kaarsjes zal uitblazen, turnt haar kwalificaties meteen op de eerste toernooidag. Voor de toppers is deze Europese titelstrijd de eerste belangrijke confrontatie sinds de Olympische Spelen en het wereldkampioenschap van vorig jaar. En niet onbelangrijk, deze selectie, zowel bij de meisjes als bij de jongens, is meteen ook de Belgische ploeg die eind oktober zal worden uitgestuurd naar het wereldkampioenschap in Liverpool. Er breken dus belangrijke tijden aan voor de Belgische turnelite.

“Er dienden tijdens de voorbereidingen enkele aanpassingen te gebeuren, maar toch denken we dat we klaar zijn voor dit EK. Ook de prestaties met het team zijn uiteraard belangrijk. Een top vijf halen is ons doel”, vertelt Fien Enghels die voor de Spelen in Tokio als reserve werd weerhouden, maar met het oog op de volgende Olympiade stappen vooruit wil blijven zetten. (Lees verder onder de foto)

Luka Van den Keybus: “De WK-selectie met het team staat bovenaan mijn lijstje met ambities.” ©  NDM

Ups en downs

Ook Luka Van den Keybus trekt gemotiveerd naar Duitsland. “De lange periode tussen het laatste WK en het nakende EK was er eentje met ups en downs. Maar we zijn er uiteindelijk geraakt. De focus richt ik uiteraard naar de Spelen in Parijs. Die wil ik absoluut halen”, aldus de 25-jarige gymnast uit Lokeren die op het recentste WK in het Japanse Kitakyushu zestiende eindigde allround met een score van 81.265 punten. Dit was de beste Belgische ranking ooit op een regenboogstrijd.

“Er werden de voorbije maanden heel wat tussenstappen gezet om me optimaal te kunnen voorbereiden. Mijn individuele resultaten zijn uiteraard belangrijk, maar ook de WK-selectie met het team staat bovenaan mijn lijstje met ambities”, vertelt de kapitein van het Belgische mannenteam. Er komt tot 21 augustus nog een derde Oost-Vlaming in actie. Waaslander Fynn Van Kampen neemt deel aan het EK bij de junioren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten