Voetbal Beker van België

Aaron Balcaen (KRC Harelbeke): “Ik scoorde op ideale momenten”

Aaron Balcaen was matchwinnaar met twee goals. © VDB

Twee doelpunten van Aaron Balcaen waren voor RC Harelbeke op het veld van Aywaille (1-2) voldoende om zich te plaatsen voor de derde ronde van de Beker van België.

Aywaille bleek zaterdag een taaie tegenstander, want de Luikenaars streden met volle overgave voor een bezoek aan de ‘buren’ van Wezet in de volgende ronde. De Ratten toonden zich echter sterker.

“Toch was het niet meteen de gemakkelijkste overwinning”, reageerde matchwinnaar Aaron Balcaen na afloop. “Er was eerst al de lange busrit en het veld van Aywaille was vrij klein. Ook voetbalde onze tegenstander vrij bruut. In het begin van de match liep het niet al te best. Aywaille, dat toch in derde afdeling uitkomt, was fysiek sterk, speelde kort op de man en gaf ons weinig ruimte. Na die moeizame aanvangsfase hebben we ons goed herpakt. We gingen sneller spelen, kwamen op die manier veel beter in de wedstrijd en ik scoorde op ideale momenten vlak voor en vlak na de rust. We hebben geknokt als ploeg, kansen gecreëerd en die ook afgemaakt, en uiteindelijk een verdiende overwinning gepakt. Jammer van het tegendoelpunt, maar we hebben toch de kwalificatie beet.” (jak)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten