Voetbal Beker van België

Benny Jonckheere (SV Diksmuide): “We sneuvelen met opgeheven hoofd”

Benny Jonckheere © VDB

Voor SV Diksmuide zit het avontuur in de Beker van België er na de tweede ronde al op. De eersteprovincialer verloor wel pas met penalty’s (5-6) van derdenationaler Avanti Stekene.

“We kunnen er perfect mee leven”, zei T2 Benny Jonckheere na het 1-1-gelijkspel. “Iedereen wil altijd en overal winnen, maar de uitschakeling betekent geen drama. Technisch voetbalden we erg sterk en we verlieten het strijdtoneel met opgeheven hoofd. Onze jonge aanwinst Clarebout benutte zijn invalbeurt van twintig minuten opnieuw maximaal, gekruid met de gelijkmaker op het einde. Hij presteert sterk, maar we willen hem niet voortijdig opbranden. Nu kunnen we ons in alle sereniteit focussen op de resterende vriendenmatchen. We kennen de werkpunten en willen opbouwen naar de eerste competitiematch.”

In een beurtrol met Jordin Decorte stond Maxim Depoorter onder de lat. Kirilov, Grillet en Andreas Decock waren out, Vanysacker was op weekend en Vandendriessche kreeg rust. Boubacar deelde mee dat hij terugkeert naar zijn familie in Frankrijk. Avoki haakte af omdat hij het moeilijk had met de afstand tussen Oostende en Diksmuide. (bl)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten