Triatlon

Sven Vandenbroucke domineert in Jabbeke van start tot aankomst: “Hopelijk breken nu betere tijden aan”

Sven Vandenbroucke haalde het voor Brecht Van Vooren, Vincent Van de Walle en Louis Naeyaert. © Rudy Declerck

Sven Vandenbroucke domineerde zondag de 111 Triatlon van Jabbeke van start tot aankomst. Brecht Van Vooren werd tweede voor Vincent Van de Walle en Louis Naeyaert. Bij de vrouwen haalde Liesbeth Verbiest het na een sterke loopfinale knap voor Katrien Verstuyft en Julie Sap.

Willy Goossens

Sven Vandenbroucke was na één kilometer zwemmen in de vijver van het Klein Strand als eerste uit het water. In zijn zog volgden Brecht Van Vooren, Louis Naeyaert en Vince Van de Poel. In de fietstocht van 100 kilometer trokken Van Vooren en Vandenbroucke meteen fors door. In de loopfinale was er geen houden aan Vandenbroucke, die nog anderhalve minuut voorsprong vergaarde.

“Dit doet deugd na een lange periode zonder wedstrijden, waarin ik toch wel mijn deel van de pech kende. Eerst kampte ik met knieproblemen, daarna moest ik tweemaal afrekenen met corona”, reageerde Vandenbroucke. “Ik hoop dat nu betere tijden aanbreken. De volgende opdracht is de triatlon van Menen, daarna volgt het BK halve afstand.”

Van de Walle was erg tevreden met zijn derde plaats. “Ik kwam als achtste uit het water, waarna ik in derde stelling aan de achtervolging kon beginnen. Ik naderde nog heel dicht op de leiders maar kreeg de kloof niet meer dicht. Dit was een goede oefening voor Menen over twee weken.”

Bij de vrouwen was de Nederlandse Maaike Vooren het snelst uit het water, maar eens op de fiets begon Katrien Verstuyft aan haar solotocht. Intussen was ook Julie Sap vanuit achtste positie aan een stevige achtervolging begonnen, waardoor ze bij de laatste wissel amper een halve minuut achterstand telde op de leidster. Dat was zonder Liesbeth Verbiest gerekend, die in de loopfinale enorm sterk uitpakte en over Sap en Verstuyft naar de zege rende.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten