Voetbal Beker van België 

Jamie Tuyttens (SV Anzegem): “Wij betaalden individuele fouten cash”

Jamie Tuyttens houdt Ben Yagan af.© Gregory Van Gansen

SV Anzegem keek uit naar de trip naar Aalst en wilde daar een goed resultaat neerzetten. Na een behoorlijke eerste helft werd toch met 5-1 verloren.

“Wij speelden een verdienstelijke eerste helft, waarin wij echter ondervonden dat het minste foutje op dit niveau genadeloos afgestraft wordt”, reageerde Jamie Tuyttens. “Wij hielden een halfuur goed stand maar slikten dan twee doelpunten op een paar minuten tijd. Wij lieten ons echter niet onbetuigd en prikten een paar keer tegen, maar wij waren niet scherp genoeg in de zestienmeter. Met twee doelpunten achterstand bij de rust gaven wij de moed zeker niet op en het was onze betrachting om snel tegen te scoren. Dat bleek jammer genoeg ijdele hoop, want wij kenden collectief een mindere periode en verloren onze organisatie. Vrij snel scoorde Aalst een derde keer en na een dik uur stonden wij al met vijf goals in het krijt. Lecour redde wel nog de eer.”

“Bij die zware verliescijfers staan wij best niet te lang stil”, besloot Tuyttens. “Het is in deze korte bekercampagne al duidelijk geworden dat wij over een sterke groep met heel wat meer individuele kwaliteiten dan vorig seizoen beschikken. In de komende oefenmatchen tegen sterke teams als Gullegem, Harelbeke en Westhoek bouwen wij verder op.”(ids)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten