Voetbal Beker van België

Diëgo Bragard (SV Oostkamp): “Heel veel kansen, maar efficiëntie is nog pijnpunt”

Sasha Barideau en Thomas Van Tongerloo zetten Jari Timmerman van de bal. © Rudy Declerck

Tweedenationaler SV Oostkamp werd in de Beker van België na strafschoppen verrassend uitgeschakeld door eersteprovincialer Mariekerke-Branst.

“We hadden voldoende kansen om deze wedstrijd met ruime cijfers te winnen”, vertelde linkerflankspeler Diëgo Bragard onmiddellijk na de wedstrijd. “Jammer genoeg maakten we de kansen niet af, speelde de bezoekende doelman een wereldpartij en was het doelhout enkele keren spelbreker. Dan weet je dat het moeilijk wordt om te winnen tegen een ploeg die hoofdzakelijk aan verdedigen dacht en overduidelijk speculeerde op de tegenaanval. Efficiëntie is een pijnpunt, waar we de komende weken moeten aan werken. In enkele oefenwedstrijden was ook al duidelijk dat we te vaak verzuimen om de kansen die we krijgen af te maken.”

“Uiteraard ben ik ontgoocheld dat het bekerverhaal nu al stopt”, aldus de man in vorm. “Niettemin ben ik ervan overtuigd dat deze nederlaag niet zal blijven hangen. We speelden een degelijke partij en creëerden heel veel kansen. We gaven ook heel weinig weg en dat bewijst dat we goed bezig zijn. Als we verder hard blijven werken, zullen we er zeker staan bij de competitiestart. Het is jammer dat we door deze uitschakeling enkele mooie wedstrijden mislopen, maar deze bekernederlaag is zeker geen ramp.”(pd)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten