Wielrennen Beloften U23 Road Series Hel van Voerendaal

Yentl Vandevelde neemt leidersplaats van Jelle Harteel over: “Prof worden blijft mijn doel”

Yentl Vandevelde zaterdag in Oetingen waar hij derde werd. Zondag reed hij in Voerendaal waar hij de leidersplaats in de Road Series overnam van Jelle Harteel. © GEERT TRESIGNIE

Yentl Vandevelde (Minerva Cycling Team) schiet met scherp de laatste weken. De spraakmakende winst in de Internatie in Reningelst kreeg zondag een mooi vervolg met de tweede plaats, na een ongenaakbare Alec Segaert, in de Hel van Voerendaal, voorlaatste wedstrijd van de U23 Road Series. En dat nadat Vandevelde ook zaterdag al een rit reed, in Oetingen, waar hij derde werd.

Freddy De Geest

Vandevelde pikte zaterdag nog een wedstrijd in Oetingen mee en eindigde er derde. “Een beetje spanning op de benen zetten, leek me niet slecht”, grapt de Ekenaar. “Achteraf gezien had ik het misschien beter niet gedaan. In het slot liepen zondag de benen vol. Onlogisch was dat niet na een wedstrijd waarin we 2.300 hoogtemeters voor de wielen kregen geschoven.”

De wedstrijd viel snel in een beslissende plooi. “In de tweede van tien ronden wipte ik naar de Nederlander Jordan Habets en Alec Segaert (Lotto Soudal, red.). Alec was de motor van de ontsnapping, maar ik moest voor hem niet veel onderdoen. De Nederlander reed nooit voluit. In het slot trok Segaert nog eens door op één van de zovele beklimmingen en Habets schoot er af. Ik overleefde maar net die aanval, maar moest bij een volgende versnelling van de beresterke West-Vlaming ook afhaken. Tweede na Segaert is me een overwinning waard. Dat ik als toetje de gele leiderstrui mocht aantrekken, is mooi meegenomen.” (Lees verder onder de foto)

Yentl Vandevelde in Oetingen. © GEERT TRESIGNIE

Palmares

“Nadat de Grand Prix A. Fauville is weggevallen, blijft er nog enkel de wedstrijd in Angreau-Honelles (10/9) over. Tot nu toe was ik nog niet echt met het klassement bezig, maar uiteraard ga ik er nu een doel van maken.”

Habets bleef net uit de greep van het Lotto Soudal-duo Ramses Debruyne en Aaron Van Der Beken, die vierde en vijfde eindigden. Luca De Meester (EFC-L&R-AGS) eindigde zevende. “Dit resultaat kleurt mijn palmares nog wat bij”, voegt Vandevelde er nog aan toe. “Prof worden, blijft mijn doel. De eindzege in de U23 Road Series kan daarbij helpen.”

Aangeboden door onze partners