Voetbal Beker van België

Bruno Debo en KVK Westhoek laten zich niet verrassen in Boezinge: “Opdracht volbracht”

Sibert Himpe is sneller op de bal dan Karel Van Roose.© Bart Vandenbroucke

KVK Westhoek liet zich in de Beker van België niet verrassen door de buren van Sassport Boezinge en zit in de derde ronde. “Tegen Boezinge spelen was geen cadeau”, gaf trainer Bruno Debo toe na de 1-2-zege.

Koen Verdruye

“Opdracht volbracht”, glunderde Westhoek-trainer Bruno Debo. “We speelden een degelijke partij en ook na een achterstand bleven we rustig en bij de les. De gelijkmaker was verdiend, de penalty terecht. Nadien kwamen we niet meer in de problemen en konden we de match rustig uitvoetballen. Bekeren tegen dit Boezinge was geen cadeau, want het is een goede ploeg en zij hebben een erg brede kern. Je merkte dat deze match enorm leefde in de regio en het pleit voor mijn ploeg dat ze deze opdracht tot een goed einde brachten. Het is ook goed dat we nu nog een extra duel met inzet hebben. Het is wel heel belangrijk dat we tegen die Luxemburgse derdenationaler (Habay-la-Neuve, red) thuis mogen spelen.”

Dinsdag speelt Westhoek ook een oefenmatch tegen de beloften van KV Kortrijk. “Tegen de ploeg van mijn vriend en ex-assistent Kurt Berton”, aldus Debo. “In het weekend is er dan de bekermatch en op 15 augustus de Memorial Andre Ollivier tegen Wervik.”

Spits Kabasele zal de training hernemen, maar Debo zoekt nog versterking. “Dat is nodig, want Robaeys is lange tijd out met een achillespeesblessure. We zullen hem drie maanden moeten missen. We moeten ook afwachten hoe het zit met de knie van Gantois.”

Martin Puskas, vorig seizoen bij KM Torhout en onlangs afgetest bij Knokke, komt zo in beeld in Ieper.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten