Wielrennen Elite Tour of Leuven

Brent Van Moer: “Ideale ploegsfeer basis van het succes”

Brent Van Moer (rechts) in de Tour de France: “Ik ben goed uit de Tour gekomen en dat laat ik meteen voelen.” ©  ISOPIX

Lotto Soudal mikte in de Tour of Leuven met Victor Campenaerts, die Zdenek Stybar klopte in een prangende eindsprint, vol in de roos. Campenaerts wist zich in een zinderende finale gesteund door twee meesterknechten: Brent Van Moer en Florian Vermeersch.

“Ik ben goed uit de Tour gekomen en dat laat ik meteen voelen”, opent de Waaslander het gesprek. “Als ploeg waren we in Leuven heel dominant. Dat ik de brug kon leggen naar een vroeg gevormde kopgroep hielp daarin mee. Zo bleef ik uit het gedrum en konden mijn ploegmaats toekijken. De andere ploegen moesten sneller dan verwacht renners opsouperen. Toen later Victor en Florian en ook Arnaud De Lie aanpikten, was het een droomscenario. Arnaud pikte als laatste aan en bekocht die inspanning wat later. Dat Victor het kon afmaken en Jasper De Buyst vierde eindigde, is schitterend voor onze ploeg. Laat ons nu vooral focussen op deze mooie overwinning en het niet altijd over punten hebben. Ieder van ons weet dat het moeilijk zal worden, maar door het steeds te blijven herhalen, wordt niemand beter.”

Goed gevoel vasthouden

“Dit jaar rijd ik enkel nog ééndagskoersen met de vaste kern welke in Leuven reed en woensdag aan de start van de Eurométropole verschijnt. In Leuven had ik een heel goed gevoel en dat wil ik vasthouden tot in oktober. Deze keer was Victor de afwerker van dienst. Ik hoop dat er voor mij ook nog een overwinning inzit. De ploegsfeer voor en na de wedstrijd is de basis van dit succes. Op de ingeslagen weg moeten we verder werken”, besluit Brent Van Moer. (fdg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten