Op korte tijd twee ongevallen met elektrische step: vrouw raakt zwaargewond

Hoeselt/Sint-Truiden -

Maandagmorgen zijn twee ongevallen gebeurd met een elektrische step. In Sint-Truiden gebeurde de botsing met een auto op de Naamsesteenweg. In Hoeselt raakte een vrouw zwaargewond bij een botsing op het kruispunt van de Stationsstraat en de Bilzersteenweg.

Marij Wyers

De politie bekijkt de omstandigheden van de aanrijding. Volgens getuigen zou de step op het fietspad hebben gereden, tegengesteld aan het verkeer. De step kwam van Bilzen. Het kwam tot een botsing op het kruispunt waar een auto de Stationsstraat insloeg. Nagegaan wordt of de step het rode licht negeerde. Het slachtoffer was er erg aan toe. De vrouw is onder begeleiding van een spoedarts naar het ziekenhuis gebracht. (Lees verder onder de foto)

LEES OOK. E-step straks verboden voor -16-jarigen, en daar is niet iedereen blij mee: “Had ik dat geweten”

Op de Naamsesteenweg in Sint-Truiden belandde een step onder een auto. ©  Jozef Croughs

Over het slachtoffer van het ongeval in Sint-Truiden zijn nog geen gegevens bekend. De steprijder is tegen de voorruit van de auto beland op de Naamsesteenweg. De omstandigheden zijn nog onduidelijk. Er hoefde geen mug te komen voor het slachtoffer. Een ambulance heeft de steprijder naar het ziekenhuis gebracht.

LEES OOK. Meer dan dubbel zoveel ongevallen met e-steps en dat baart stadsbestuur zorgen: “Hip vervoersmiddel, maar kan gevaarlijk zijn”

In Hoeselt gebeurde het ongeval op het kruispunt in het centrum. ©  Tom Palmaers

LEES OOK. Nieuwe verkeersregels voor e-steps gaan in vanaf 1 juli

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten