‘Top gun: Maverick’ steekt ‘Titanic’ voorbij

In de Verenigde Staten heeft ‘Top Gun: Maverick’ in de bioscoopzalen al meer geld opgebracht dan ‘Titanic’.

wverBron: Daily Mail

De lang beloofde sequel op het iconische ‘Top gun’ heeft al 601,9 miljoen dollar in het laatje gebracht in Amerika, terwijl de opbrengst van ‘Titanic’ ‘slechts’ 600,7 miljoen dollar bedroeg. Daarmee is dit inmiddels de best verdienende prent van filmproductiemaatschappij Paramount Pictures, schrijft de entertainmentwebsite Deadline.com.

Dankzij het succes van ‘Top Gun: Maverick’ is 2022 het beste jaar voor Paramount Pictures, een van de grootste filmstudio’s ter wereld. Wereldwijd heeft de blockbuster met Tom Cruise de kaap van 1 miljard dollar aan de box office overschreden, hoewel de film zowel in China als in Rusland niet is verschenen. Daarmee is dit de grootste film uit de carrière van Tom Cruise (60).

LEES OOK. RECENSIE. ‘Top gun: Maverick’ van Joseph Kosinski: Heerlijke propaganda

Tom Cruise gaat 36 jaar na zijn doorbraakfilm nog eens de lucht in met ‘Top Gun: Maverick’. ©  Paramount Pictures

Paramount Pictures laat weten dat ‘Top Gun: Maverick’ vanwege het succes voorlopig in Amerikaanse bioscopen te zien zal blijven, hoewel de film al sinds mei in de zalen draait. “Zonder alle nieuwe en oorspronkelijke fans van Top Gun zou deze prestatie niet mogelijk zijn geweest”, laat CEO Brian Robbins weten in een mededeling. “Het is een fantastische prestatie die we danken aan onze filmmakers, Tom Cruise, de rest van de cast en onze medewerkers van marketing en distributie.”

LEES OOK. Hoe een middelmatige film de nieuwe blockbuster uitvond

Naar verluidt zouden er al gesprekken hebben plaatsgevonden met acteurs Miles Teller en Tom Cruise over een mogelijke vervolgfilm.

Jennifer Connelly als de nieuwe ’love interest’ van Maverick (Tom Cruise). ©  Paramount Pictures

Aangeboden door onze partners

Lees ook