Antwerpse topambtenaar aan de slag als consultant bij bouwheer Oosterweelverbinding

Patricia De Somer. © Patrick De Roo

Antwerpen -

Voormalig Antwerps bedrijfsdirecteur stadsontwikkeling Patricia De Somer is aan de slag bij Lantis, de bouwheer van de Oosterweelverbinding. Ze is programmaregisseur van het Toekomstverbond.

Sacha Van Wiele

LEES OOK. Topvrouw Stadsontwikkeling neemt afscheid: “De kritiek op het Operaplein heeft mij hard geraakt”

De Somer ging eind juni officieel op pensioen als bedrijfsdirecteur bij de stad Antwerpen. In haar afscheidsinterview in Gazet van Antwerpen liet ze toen al uitschijnen dat ze niet volledig uit beeld zou verdwijnen. Zij kon toen nog niet zeggen wat ze ging doen.

De Somer is op 2 augustus begonnen bij Lantis. Zij is programmaregisseur van het Toekomstverbond, de samenwerking voor mobiliteit en leefbaarheid in de Antwerpse regio. Als regisseur werkt ze voorstellen uit rond het Toekomstverbond, versterkt ze de samenwerking met de lokale besturen en coördineert acties binnen de Vervoerregio Antwerpen.

“Ik heb bij de stad als bedrijfsdirecteur stadsontwikkeling kennis opgedaan en een netwerk opgebouwd dat me bij deze rol goed van pas komt”, zegt De Somer. “Het is geen voltijdse opdracht. Ik werk als consultant een tweetal dagen per week.”

De Somer was de afgelopen drie jaar programmadirecteur voor De Grote Verbinding bij de stad Antwerpen. Zo kwam de Oosterweelverbinding samen met de Ringparken en de Scheldebrug onder haar hoede.

“Ik hoop zelf toch nog enkele realisaties te mogen meemaken”, zei De Somer nog in haar afscheidsinterview. “De intentie en de wil is er om dit te realiseren. Ik ervaar dit op alle niveaus. Ik heb nog niemand iets anders horen beweren. Mag ik eerlijk zijn? Ik snap niet dat al die zure oprispingen over de Oosterweelverbinding zoveel aandacht krijgen in de pers. De mensen die nu alles in vraag beginnen stellen, hebben geen enkel draagvlak. Als er geen kritiek zou komen, dan zou dat ook abnormaal zijn.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten