Het waanzinnige verhaal van de dierentuin die moest sluiten na undercoverreportage: Zoo van Zwartberg komt tot leven in nieuwe podcast

 ©  rr / Boumediene Belbachir

De Tiger King van Vlaanderen. Dat was Marcel Wauters, een dakbekker die op een dag een leeuw kocht op café, en er dan maar een dierentuin voor oprichtte in hartje Limburg. De Zoo van Zwartberg werd een begrip in de jaren ‘70 en ‘80, maar kwam roemloos aan zijn einde door een undercoverreportage van de BBC. Het waanzinnige verhaal, van ontsnapte buffels en bavianen tot een aap die in de living woonde, bestaat nu ook als podcast. In ‘De Zoo van Zwartberg’ nemen onze collega’s van Het Belang van Limburg je de hele maand augustus mee naar een vergeten wereld.

De eerste aflevering van De Zoo van Zwartberg gaat over het begin: hoe dierenliefhebber Marcel Wauters een leeuw kocht op café, en met wat sjoemelen plots een zoo kon kopen. Beluister de aflevering hieronder of in je favoriete podcast-app.

Twee jaar geleden, naar aanleiding van de Netflix-serie Tiger King, maakte Het Nieuwsblad nog deze reportage over De Zoo van Zwartberg.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten