Nieuwe film met Lucas Van den Eynde en Viv Van Dingenen strijkt neer in Gent: “Heb goede herinneringen aan de stad”

Lucas Van den Eynde en Viv Van Dingenen speelden onder meer samen in het tweede seizoen van ‘Spitsbroers’ op VTM © VTM

Gent -

In een nieuwe Franse film spelen Lucas Van den Eynde (63) en Viv Van Dingenen (56) een koppel. Een deel van het verhaal speelt zich in Gent af. De opnames hiervoor vinden eind augustus plaats.

Simon Dekaezemaker

Politie-inspecteur Guide Versavel in Aspe, slager André Vangenechten in Van vlees en bloed, de gestoorde manager Bucky Laplasse in Het eiland of onlangs nog zakenman Phil Druyts in Glad ijs. De lijst met gedenkwaardige rollen die acteur Lucas Van den Eynde al speelde in films en series, kent geen einde.

De populaire acteur speelt binnenkort ook mee in de nieuwe Franse film La petite. “Het verhaal gaat over een Frans-Vlaams homokoppel dat een draagmoeder zoekt voor hun kinderwens. Ze sterven in een ongeluk. De Franse grootvader wil het kind ontmoeten, terwijl de Vlaamse opa zich afzijdig houdt.”

De Ridder

De hoofdrol is weggelegd voor de Franse acteur Fabrice Luchini, die de Franse grootvader speelt. Lucas Van den Eynde speelt de Vlaamse opa en zijn vrouw wordt gespeeld door Viv Van Dingenen. Die is bekend van Witse en Thuis. Nog recenter speelde ze al eens de echtgenote van het personage van Van den Eynde in Glad ijs.

Het verhaal van de draagmoeder speelt zich af in Gent. Eind augustus vinden de draaidagen plaats. “Ik heb goede herinneringen aan Gent. De opnames van de reeks De Ridder, waarin ik advocaat Jan Ravenakkers speelde, vonden hier plaats.” La petite wordt volgend jaar in de zalen verwacht.

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent