Jumbo mag naar Gent komen: supermarkt heeft vergunning op zak voor nieuwe winkel

Gent zal de eerste ‘Jumbo Foodmarkt’ van België krijgen. In Nederland zijn er zo al heel wat. ©  FVV/Jumbo

GENT -

De Nederlandse keten Jumbo krijgt groen licht van de Stad Gent om in de Vliegtuiglaan een nieuwe supermarkt met een eetgedeelte te bouwen. Het wordt de eerste Jumbo in de stad.

Bert Staes

LEES OOK. Lukt het dit keer wel? Supermarkt Jumbo probeert opnieuw voet aan wal te krijgen in Gent

De strijd om de winkelkar van de Gentenaars wordt binnenkort opgedreven. Twee jaar nadat een eerste poging is mislukt, heeft het Nederlandse Jumbo nu toch een vergunning op zak om een supermarkt te bouwen in de Gent.

Het stadsbestuur heeft op 20 juli een vergunning uitgeschreven voor de komst van Jumbo naar de Vliegtuiglaan. Er loopt nog even een beroepstermijn, maar zodra die is afgelopen, is de vergunning definitief. Er is al een vestiging van Jumbo in Zelzate, maar in Gent gaat het om de eerste winkel.

Deze oude loodsen naast de Weba worden gesloopt om plaats te maken voor Jumbo.  ©  fvv

De supermarktketen zal naast Weba en Decathlon een ‘Jumbo Foodmarkt’ van 4.600 vierkante meter bouwen. Dat is een wat luxueuzere Jumbo in de stijl van een markthal, waar je ook ter plaatse kan eten.

De Gentse winkel moet de eerste in zijn soort in België worden en zal drie verdiepingen tellen: een parking op het gelijkvloers, een Jumbo op de eerste verdieping en (mogelijk) een elektrische karting op de bovenste verdieping. Er worden 35 voltijdse en 65 deeltijdse jobs voorzien in de winkel.

Voor de klanten van Jumbo wordt de grote parking achter Weba mee ingezet. In combinatie met de eigen parking zal het totale aantal parkeerplaatsen voor auto’s oplopen van iets meer dan 700 nu tot 758. De parking blijft ook in dienst als gratis park-and-ride.

In Nederland heeft Jumbo al heel wat van dit soort winkels, zoals hier in Tilburg. ©  Jumbo

In de winkel in de Vliegtuiglaan zal je ook ter plaatse kunnen eten. ©  Jumbo

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent