“In London Zoo lachen ze er niet mee”: wat deze handtas in het midden van een dierenverblijf doet

In het reptielenverblijf van de dierentuin in Londen pronkt een handtas gemaakt van krokodillenleer. Op die manier wil de zoo bezoekers sensibiliseren voor de illegale handel in de bedreigde diersoort.

wver

Een verbaasde bezoeker plaatste een beeld van het tafereel op Twitter. “Ooit zwom deze handtas in rivieren in Zuidoost-Azië en Indonesië”, luidt het bijschrift van de dierentuin. “De voorbije 75 jaar is meer dan 80 procent van de Siamese krokodillen verdwenen. Heel wat exemplaren worden opgejaagd voor hun huid.” Volgens de Britse openbare omroep BBC zouden er intussen minder dan 1.000 Siamese krokodillen in het wild leven.

De dierentuin wil met de handtas, die in 2018 in beslag werd genomen op een luchthaven in Londen, aanklagen dat het zoetwaterreptiel het slachtoffer is van stropers en de illegale handel in krokodillenleer. De handtas werd al een hele poos geleden in het reptielenverblijf geplaatst, maar de campagne kreeg de voorbije dagen heel wat weerklank op internet. “Alles wat de aandacht kan vestigen op de illegale handel is mooi meegenomen”, zegt Ben Tapley, die de afdeling reptielen en amfibieën leidt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten