Wielrennen Elite 71ste Grote Prijs Willy Hamerlinck in Heusden

Edward Theuns en Oliver Naesen blikvangers in Heusdenkoers

Fred Hamerlinck en zijn medewerkers pakten uit met enkele ingrijpende veranderingen. ©  Freddy De Geest

In Brouwerij Haeseveld in Destelbergen werd maandagavond de 71ste editie van Heusdenkoers, lees de Grote Prijs Willy Hamerlinck, voorgesteld. Na een onderbreking van twee jaar door corona gaat men in de Scheldegemeente op zoek naar een opvolger voor Tim Merlier, die in 2019 als Belgisch kampioen het zegegebaar maakte in de Tramstraat. Organisator Fred Hamerlinck, kleinzoon van de eerste winnaar Don Fredo Hamerlinck in 1929 en zoon van Willy, pakt met zijn team uit met enkele ingrijpende veranderingen.

Freddy De Geest

Het Heusdense wielerfeest begint zaterdag met een wedstrijd voor de elite bij de vrouwen. Belgisch kampioene Kim de Baat tekent present, samen met ook Jesse Vandenbulcke en Mieke Docx. Net als bij de mannen op dinsdag ligt de finish voor de vrouwen ter hoogte van de kerk. “Het enige verschil is dat de mannen vanuit de Tramstraat, de vroegere aankomstplaats, en de vrouwen vanuit de Wellingstraat op de streep afstormen. Dinsdag is er een livestream van de wedstrijd te zien op een groot scherm in het Heusdenkoerscafé. We zijn en blijven het wereldkampioenschap der kermiskoersen. In die context past het gegeven dat de KOERSbus van het Wielermuseum in Roeselare naar onze koers afzakt om het item kermiskoersen extra in de verf te zetten. Dinsdag zal ook de fiets van mijn grootvader, de eerste winnaar in Heusden, te zien zijn”, zegt de apetrotse Fred Hamerlinck.

Wielerfeest

Heusdenkoers heeft een erelijst om U tegen te zeggen. Een aantal jaren kampt Heusdenkoers met een steeds grotere concurrentie. “Dat is nu niet anders. Toch denk ik dat we een 175-tal renners aan de start krijgen. Blikvangers worden Edward Theuns (Trek-Segafredo), de broers Oliver en Lawrence Naesen (AG2R Citroën), Tom Van Asbroeck (Israël-Premier Tech) en een delegatie van Intermarché-Wanty Gobert. De renners van Vetrapo-B Close, Metalced, VDM-Trawobo, Tarteletto-Isorex, de Bataia Brigade en Projectbouw Borgonjon-Pessemier ruiken kansen om zich in een profkoers met de elite te meten. Team Elevate-Home Solution Soenens, de ploeg van Heusdenaar Siebe Deweirdt, tekent ook present. Vul aan met een Canadese, een Ierse en een Nieuw-Zeelandse ploeg en kwaliteit en kwantiteit is perfect in evenwicht. De kampioen van Zuid-Korea bevestigde ook zijn komst, net als renners uit Venezuela. Alle ingrediënten zijn aanwezig om er een mooi wielerfeest van te maken.”

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent