Voetbal Tweede afdeling A KSC Lokeren-Temse

Paolo Sabak versterkt de rangen bij Lokeren-Temse, maar De Kuyffer, Schils en Boualouali vertrekken: “Kern wordt herleid naar werkbare groep”

Matthias Schils mag naar een andere club uitkijken. © KSC Lokeren-Temse / RR

Drie weken na het hervatten van de trainingen saneert Sporting Lokeren-Temse zijn kern tot 22 spelers. Met Paolo Sabak werd wel nog een nieuw gezicht binnengehaald.

Ivan Elegeert

“Onze kern was te ruim om werkbaar te zijn voor de coach. Daarom wordt er gesaneerd. De beloften, die tot op heden met de A-kern meetrainden, keren terug naar de beloftenkern”, duidt sportief manager Steven De Proost. Daarnaast kregen ook Youssef Boualouali en Matthias Schils te horen dat ze naar een andere club mogen uitkijken. Ook dit duo past niet meer in de plannen van coach Cornelis. Arno De Kuyffer, die zich het voorbije jaar na het uitvallen van Steven Schurmann ontpopte tot sterkhouder in de defensie, kreeg dan weer een voorstel van Beerschot. “We konden Arno die stap hogerop in zijn loopbaan niet weigeren”, aldus nog De Proost.

Gecharmeerde Paolo Sabak

Tegelijk haalde de Lokerse manager wel nog een nieuw gezicht binnen: de aanvallende middenvelder Paolo Sabak (23), die sinds 1 januari zonder ploeg zat nadat zijn contract bij het Canadese Forge FC afliep, tekende een overeenkomst voor één seizoen met optie. Sabak is al het elfde nieuwe gezicht in de Lokerse kern. Hij kreeg zijn jeugdopleiding bij Racing Genk, werd dan even uitgeleend aan het Nederlandse NEC, maar speelde de voorbije twee jaar bij het Canadase Forge, de kampioen in de Canadese competitie, waar zijn voormalige jeugdtrainer Peter Reynders aan de slag is als T2. “Ik had heimwee en wou terug bij mijn familie zijn. Ik trainde al een tijdje mee met Virton en had daar ook kunnen tekenen. Maar ik raakte ook gecharmeerd door het project dat hier wordt neergezet en waar ik heel graag aan meewerk”, aldus Sabak, die maandag zijn contract tekende.

Knokke en Bergen

Woensdagavond komt eerstenationaler Knokke FC naar Daknam en volgende zondag staat dan de tweede bekerronde tegen FC Bergen op het programma. “Van de bekermatch onthield trainer Hans Cornelis vooral dat zijn spelers elkaar steeds beter vonden, dat de kansen er ook kwamen, maar dat er scherper moet afgewerkt worden. Hoewel de kern afgeslankt wordt blijven de plaatsen duur op Daknam.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten