Wielrennen  Elite zonder contract 

Glenn Van Nuffelen combineerde Ronde van Vlaams-Brabant met Ronde van Namen: “Die val in Rillaar verbrodde veel”

Omdat er maar twee dagen tussen liggen, wagen niet zo veel renners zich aan de dubbel Ronde van Vlaams-Brabant en Ronde van Namen. Glenn Van Nuffelen (25) uit Begijnendijk deed dat toch, met wisselend succes.

“Het was best pittig: tien wedstrijddagen binnen 12 dagen. Tenslotte zijn wij geen gerodeerde profs. Hoewel het qua parcours niet helemaal mijn ding was, kon ik na de Ronde van Vlaams-Brabant niet anders dan tevreden zijn. Op de eerste dag maakte ik al deel uit van de grote vlucht die het klassement al deels in een beslissende plooi legde.”

“Over een goed eindklassement maakte ik mij niettemin geen grote illusies. Daarvoor ben ik te weinig tijdrijder”, luidt de uitleg van Van Nuffelen (RB Zelfbouw CT), voor wie de laatste etappe meteen het begin inluidde van een behoorlijk mindere Ronde van Namen.

“Ik kwam in Rillaar in de spurt ten val: geen breuken, wel schaaf- en brandwonden, nefast voor een goede nachtrust. Die vrees kwam helemaal uit. Op een parcours dat mij beter had moeten liggen leverde ik dan ook een mindere prestatie af, in de hand gewerkt door het feit dat in Namen een blik frisse renners werd opengetrokken die niet in Brabant aan de slag waren. Als klap op de vuurpijl werd ik de eerste twee dagen ook nog eens getrakteerd op de nodige dosis pech.”

Glenn heeft zich voorgenomen eerst enkele dagen absolute rust in te bouwen en vooral de wonden te laten helen. Een datum voor een heroptreden heeft hij nog niet geprikt.

“Wel heb ik gemerkt dat ik werd geselecteerd voor het BK van 28 augustus in Sint-Lievens-Houtem. Het parcours heeft niets vandoen met een traject in de Ardennen, maar het leunt dan toch weer dicht aan bij de Vlaamse Ardennen. We zien wel.”

“Hopelijk kan ik daar teren op de conditie van voor enkele weken, want daar waar mei en juni wegens corona een maat voor niets waren, kwam ik er nadien helemaal door met een tweede plaats in Stok-Kortenaken en een derde in Borgloon-Kerniel. Hoop doet leven”, besluit Glenn Van Nuffelen. (ivn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten