‘Grease’-ster Olivia Newton-John overleden op 73-jarige leeftijd

Olivia Newton-John is maandagochtend overleden na een lange strijd tegen borstkanker. Ze was op het moment van haar overlijden omringd door familie en vrienden. De Australische actrice en zangeres was vooral bekend voor haar hoofdrol in de film Grease.

evdg, gjs

“Olivia Newton-John is vanochtend vredig overleden op haar Ranch in Zuid-Californië, omringd door familie en vrienden. We vragen iedereen om de privacy van de familie te respecteren in deze zeer moeilijke tijd”, schrijft haar echtgenoot John Easterling op Facebook en Instagram.

LEES OOK. Het ongeluk leek haar te achtervolgen, maar altijd zocht ze het positieve: afscheid van Olivia Newton-John (+)

De familie van de Australische heeft het niet over een precieze doodsoorzaak, maar benoemt wel haar jarenlange strijd tegen borstkanker. “Olivia deelde meer dan 30 jaar haar reis met borstkanker, en werd zo een symbool van hoop. Haar helende inspiratie en haar pionierswerk met plantaardige geneeskunde gaat verder met het Olivia Newton-John Foundation Fund”, klinkt het nog in het bericht op sociale media.

(lees verder onder het bericht)

Sandy uit ‘Grease’

Al op haar veertiende verscheen de Engels-Australische in de schijnwerpers. Ze was toen lid van de groep Sol Four, het begin van een grote muzikale carrière. Ze scoorde enkele nummer 1-hits, won vier Grammy Awards, bracht vier platen uit die elk meer dan twee miljoen keer over de toonbank gingen en werd het lievelingetje van pop- en countryliefhebbers.

Ook de rest van de wereld ging overstag door haar hoofdrol in de film Grease uit 1978. Daar schitterde ze aan de zijde van John Travolta als het iconische personage Sandy.

Aangeboden door onze partners