Ezra Miller opnieuw in opspraak: deze keer na aanklacht voor inbraak

 ©  AFP

Acteur Ezra Miller is aangeklaagd voor inbraak in Stamford in het Amerikaanse Vermont. Het is het laatste van een reeks incidenten waarbij de The Flash-ster betrokken was. Dat meldt The Guardian dinsdag.

lto

In een politierapport dat maandag gepubliceerd werd, zei de politie van Vermont dat ze op 1 mei gereageerd hadden op een klacht na een inbraak in Stamford. Er zouden toen verschillende flessen alcohol gestolen zijn terwijl de eigenaar niet thuis was. Nadat de politie de bewakingsbeelden gezien had en met getuigen had gesproken, werd Miller zondag kort voor middernacht opgespoord en in staat van beschuldiging gesteld. Die kreeg vervolgens een dagvaardiging om op 26 september voor de Vermont Superior Court te verschijnen.

Het is weer een extra aanklacht op Miller’s lijtje. De 29-jarige acteur werd al twee keer gearresteerd in Hawaï. Eerst voor intimidatie in een karaoke bar in maart, een maand later voor mishandeling. De ouders van de 18-jarige Takota Iron Eyes, een inheemse Amerikaanse activist, beschuldigden Miller van intimidatie, drugs en geweld te gebruiken om macht uit te oefenen op Takota. Uiteindelijk vertelde die laatste onlangs aan Insider dat de beschuldigingen vals waren.

LEES OOK. Na contactverbod met 12-jarig kind: acteur Ezra Miller opnieuw beschuldigd van geweld en agressie

The Flash

In juli spraken twee vrouwen, die Miller apart hadden beschuldigd van bedreigend gedrag, met Variety. Een vrouw beschuldigde Miller ervan haar in 2020 buiten een bar in IJsland in een wurggreep te hebben gehouden en op de grond te hebben gegooid. “Plotseling zaten zij bovenop me, verstikten me, schreeuwend in mijn gezicht”. Maar de vrouw beschuldigde voornamelijk Miller’s vrienden voor het escaleren van de woordenwisseling.

Een andere vrouw beschuldigde Miller ervan haar te hebben lastig gevallen. Miller zou ook geprobeerd hebben in te breken in haar appartement in Berlijn begin 2022. Op die beschuldigingen heeft Miller tot op de dag van vandaag nog niet gereageerd.

Miller heeft al in verschillende films voor Warner Bros en DC Films de rol van Flash gespeeld, en zou ook de hoofdrol moeten krijgen in The Flash die in juni 2023 zou moeten uitkomen. Maar daar komt heel wat kritiek op na het gedrag van Miller. Er was ook veel onbegrip toen bleek dat de Batgirl-film geschrapt werd, maar niet The Flash.

Aangeboden door onze partners