K3 niet welkom op podium van ‘Zomerhit’: “Meer dan twee miljoen views, en toch geen hit?”

Voor het eerst zal K3 in de huidige vorm te zien zijn op het podium van Tien om te Zien, maar een nominatie voor ‘Zomerhit’ konden ze niet in de wacht slepen, tot hun grote verbazing. Dat schrijft Dag Allemaal.

Presentators Siska Schoeters en Niels Destadsbader gaan voor Radio2 op zoek naar de “Zomerhit” van 2022. Onder meer Laura Tesoro, Milow, Willy Somers, The Starlings en Cleymans & Van Geel zijn genomineerd, maar K3 niet. En dat hadden ze duidelijk niet verwacht.

In een persbericht liet Studio 100 weten dat hun nieuwe nummer Mango Mango gerust dé zomerhit van 2022 kan genoemd worden. “Het nummer haalde op minder dan twee maanden na de release meer dan twee miljoen views op YouTube en meer dan een miljoen streams op Spotify.” Maar blijkbaar niet genoeg voor Radio 2 om K3 mee te nemen in hun selectie.

Schoeters legde onlangs uit dat een complexe berekening vooraf gaat aan de nominaties en dat Mango Mango gewoon “niet zo goed scoort”. Dat snappen de meisjes niet. “Wij hebben de indruk Dat Mango Mango wél goed scoort”, zei Marthe aan Dag Allemaal. Hanne vult aan: “Op YouTube hebben we heel veel streams, op Spotify doet Mango Mango het ook heel goed. Het bewijs dat ons nummer aanslaat.”

K3 vindt het jammer dat ze niet genomineerd werden, maar ze gaan het niet aan hun hart laten komen. Er staat dan ook nog genoeg op de planning de komende maanden voor de drie meisjes. Concerten, tours, een nieuwe CD en een kindje voor Hanne.

LEES OOK. Siska Schoeters: “Ik ben allang fan van Niels Destadsbader, maar ik moest dat verstoppen toen ik nog bij Studio Brussel werkte”

 (sgg)

Aangeboden door onze partners

Lees ook