Opnieuw file aan de autokeuring in Gent, maar de politie was er dit keer op voorzien

Drukte aan de autokeuring in Gent. © Het Nieuwsblad

SNIT-DENIJS-WESTREM -

Er stond dinsdagochtend opnieuw een lange rij auto’s klaar voor de autokeuring in Sint-Denijs-Westrem. Maar in tegenstelling tot vorige week, liep het aanschuiven dit keer onder het toeziend oog van de politie redelijk ordelijk.

Bert Staes en Simon Dekaezemaker

Vorige week was de wachtrij voor de autokeuring in Sint-Denijs-Westem en de dag erna in Wondelgem zo lang, dat de politie moest ingrijpen en oproepen om niet meer te komen aanschuiven. Een week later is het nog steeds druk, maar is de chaos onder controle.

Dinsdag kon je zonder afspraak terecht bij de autokeuring in Sint-Denijs-Westrem, waar opnieuw heel wat automobilisten op afkwamen. Maar de politie was voorbereid en hield de situatie, samen met uitbater SBAT, onder controle.

Drukte onder controle

“Onze mensen van het wijkcommissariaat Nieuw-Gent zijn op eigen initiatief een kijkje komen nemen aan de keuring”, zegt politiewoordvoerder Dirk De Sutter. “Daarop hebben ze besloten om het verkeer ter plaatse in goede banen te regelen, net zoals ze vorige week hebben gedaan.”

Auto’s worden in tijdsloten en met mondjesmaat toegelaten op het terrein, zodat de drukte onder controle blijft. Eens de wachtrij vol is, wordt de boodschap gegeven om later terug te komen. Dat zorgt ervoor dat het aanschuiven ordentelijk verloopt en zonder veel verkeershinder.

Als er ruimte is om aan te schuiven, wordt het hek geopend ... ©  fvv

… tot de wachtrij weer vol is. En dan gaat het hek opnieuw dicht. ©  fvv

Wie geduld heeft kan dan opnieuw aanschuiven, maar als de rij te lang wordt stuurt de politie bestuurders weer naar huis. ©  fvv

Mobiliteitsminister Lydia Peeters kondigde maandag ook aan dat volgende week een gemengd systeem wordt ingevoerd, waarbij vrije aanbieding en afspraken gecombineerd worden. De minister kondigt daarnaast aan dat de autokeuringscentra doorgelicht zullen worden. De volledige werking zal daarbij in kaart gebracht worden.

LEES OOK. Vanaf volgende week opnieuw elke dag met en zonder afspraak: nieuw systeem moet drukte bij autokeuring verminderen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten