Kamal Kharmach gaat ‘1 jaar gratis’ presenteren

 ©  © VRT - Sofie Silbermann

Thomas Vanderveken geeft de fakkel door aan comedian Kamal Kharmach. Hij zal het vierde seizoen van 1 jaar gratis presenteren. Dat zal in 2023 op televisie verschijnen.

Er komt een vierde seizoen van de populaire quiz 1 jaar gratis. Het format blijft ongewijzigd: 16 kandidaten verschijnen aan de start bij het begin van de quiz. Elk van hen maakt kans op het netto-jaarloon van de meest verdienende deelnemer. Elke aflevering wordt er een kandidaat naar huis gestuurd, tot er één winnaar overblijft die de geldprijs mee naar huis mag nemen. Voor de deelnemers is mensenkennis minstens even belangrijk als quizkennis, want zij moeten hun medekandidaten goed kunnen inschatten.

Maar het vierde seizoen zal er toch een beetje anders uitzien. De presentatie zal overgenomen worden door Kamal Kharmach. “Ik ben blij dat ik het stokje kan doorgeven aan iemand als Kamal Kharmach, een man met gevoel voor humor en bovenal verstand van geld: Kamal gaat de juiste vragen stellen om dat extra jaarloon uit te delen! Hij komt in een fantastische ploeg terecht, met niet enkel 16 heerlijk enthousiaste kandidaten maar ook een geweldig team achter de schermen”, zegt Vanderveken. De agenda van Vanderveken bleek te vol en de quiz kon hij er daardoor niet meer bijnemen. Hij werkt momenteel aan nieuwe seizoenen van Factcheckers en Alleen Elvis blijft bestaan, maar is ook bezig aan nieuwe afleveringen van OnderOns, en duikt dit najaar een Nacht in het museum op Canvas.

Ook Kharmach is enthousiast over de switch. “En ik maar denken dat je in de politiek moet om gratis geld uit te delen. Met knikkende knieën neem ik deze job over van oerpresentator Thomas. Het is een grote stap, maar ik ben super enthousiast en gedreven om de kijkers een geweldig seizoen 1 jaar gratis te bezorgen. Ik smijt me alvast 200 procent.”

 (sgg)

Aangeboden door onze partners