E40 opnieuw vrij na kettingbotsing in Nevele

Archiefbeeld. ©  gia

Nevele/Drongen -

Door een grote kettingbotsing in Nevele was er dinsdag op de E40 grote verkeershinder. Zeven voertuigen waren betrokken bij het ongeval. Rond 12.40 uur was de rijbaan opnieuw vrij.

Bert Staes en Simon Dekaezemaker

Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum meldde dinsdagvoormiddag op Twitter dat op de E40 ter hoogte van Nevele een kettingbotsing had plaatsgevonden. Daar waren zeven voertuigen bij betrokken. De linker- en middenrijstrook waren daardoor versperd. De oorzaak is nog niet bekend, maar er raakten zeven personenwagens betrokken in een kettingbotsing. Drie voertuigen moeten getakeld worden. Een vrouw en haar baby werden voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht, maar ze raakten niet ernstig gewond.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Er ontstond meteen een lange file op de E40: het was aanschuiven van net voorbije het knooppunt in Zwijnaarde. Het Verkeerscentrum raadde aan om de omgeving te vermijden en het verkeer op lange afstand moest omrijden naar de kust. Er stond een file van een tiental kilometer en de wachttijd liep op tot een uur. Rond 12.40 uur was de rijbaan opnieuw vrij en kwam het verkeer terug op gang.

 ©  Verkeerscentrum

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten