Atletiek - EK Marathon in München

Astrid Verhoeven: “Ik ben klaar voor het EK”

Astrid Verhoeven: “Het vertrouwen voor maandag is er alleszins.”  © IF

Maandag is Astrid Verhoeven (27) op het EK in München aan haar vijfde marathon toe. “Ik heb de laatste maanden dan geen wedstrijden meer gedaan, toch ben ik goed voorbereid”, aldus de Mollemse.

Willy Goossens

Met een tijd van 2u31’39” kon Astrid Verhoeven zich begin april in de marathon van Rotterdam kwalificeren voor het EK. “Daarna heb ik drie weken rust genomen. Dat was onder meer nodig om mijn pijnlijke achillespees te laten herstellen”, vertelt de bij ALVA aangesloten atlete. “Het waren ook drukke maanden op het werk met als gevolg dat ik sindsdien geen wedstrijden meer heb gelopen. Ik had er nochtans nog eentje in Frankrijk of Italië gepland, maar het is er niet meer van gekomen. Ik heb dan maar alles gezet op mijn trainingen.”

Voor die trainingsschema’s zorgde Raymond Van Paemel. “Ik heb de laatste maand, onder meer in Buggenhout Bos, zelfs meer kilometers kunnen afwerken dan verwacht”, legt Verhoeven uit. “Mijn laatste test over 30 kilometer in de volle warmte was daarenboven een absolute meevaller. Mijn lichaam reageerde er prima op. Het vertrouwen voor maandag is er dus alleszins. Veel voorspellingen zijn er natuurlijk niet te maken. Veel zal onder meer afhangen van de weersomstandigheden. Hoe dan ook weet ik dat ik mijn inspanningen perfect zal moeten doseren.”

Supporters

“Ik heb wel al een paar keer als junior en belofte een internationaal kampioenschap meegemaakt, maar nu is het toch wel de allereerste keer bij de elite. Maar ja, je kan het EK ook een beetje vergelijken met de grote stadsmarathons en van die sfeer heb ik toch al een paar keer kunnen proeven. Ik ben ook blij dat er heel wat supporters de verplaatsingen zullen maken om me aan te moedigen. Als stimulans kan dat wel tellen”, besluit Astrid Verhoeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten