Nostalgie! Brandweerman David (52) stoft zijn hit ‘Take my love’ af voor Tien om te zien

Good Shape repeteert in Westende en speelt tijdens opnames van Tien om te Zien (Beelden Amber Claes) © Het Nieuwsblad

Gent / Westende -

‘Take my loooove, take my love, take my loooove.’ De populaire hit van Good Shape uit de jaren ‘90 met frontman David Cantré (52) weergalmde maandagavond nog eens over het strand van Westende. De boyband maakt een comeback voor de opnames van Tien om te zien.

Simon Dekaezemaker

In de jaren 90 waren de posterboys van Good Shape populair in Vlaanderen en Wallonië met Take my love en Give me fire. De groep van frontman David Cantré (52) was razend populair. Waar de posterboys kwamen, werden ze omringd door vrouwen.

“Toen werd ik wel geleefd”, getuigde Cantré eerder in De Gentenaar. “Ik hield enorm van optreden en muziek maken, maar alles daarrond van bekendheid, dat was niet mijn ding. Mijn mooiste herinnering? Toen de Scorpions me feliciteerden met een optreden en mijn zang.”

Dertig jaar laten hebben de bandleden een ander leven. David Cantré stampte de band B’Four uit de grond, waarmee hij volgend jaar op de Gentse Feesten hoopt op te treden. Ondertussen werkt Cantré ook al twintig jaar als brandweerman bij Brandweerzone Centrum als korporaal.

Good Shape in de jaren ‘90. Tweede van links herken je David Cantré ©  RR

Good Shape trad in 2008 voor het laatst op – met steun van Regi zelfs – in Tien om te zien. Maandag maken ze eenmalig een comeback op hetzelfde podium. Van de orginele bandleden was enkel Filip Vervaecke niet aanwezig. Koen De Beir, Geert De Meyer en Cantré waren opnieuw van de partij.

Comeback?

Tijdens het voorbije weekend werd druk gerepeteerd. “De danspasjes moesten opgefrist worden”, getuigde Cantré. Maandag vonden dan de opnames van Tien om Te Zien plaats in Westende. Naast Good Shape trad ook Margriet Hermans, Christoff, De Romeo’s en Stan Van Samang op.

De show wordt zondagavond uitgezonden op VTM. Betekent deze comeback een definitieve terugkeer van Good Shape? Cantré houdt voorlopig de boot af. “Er liggen nieuwe hits op tafel, maar de plannen sprongen telkens op het laatste af. Als er een concreet plan komt, doe ik graag mee.”

LEES OOK. In de jaren 90 had brandweerman David (52) een hit met ‘Take my love’, nu maakt zijn groep een comeback: “Het podium is mijn thuis”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten