Prijs stookolie op laagste niveau sinds april

 ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

De prijs van stookolie is de voorbije weken al flink gedaald en de daling zet zich voorlopig voort. Vanaf morgen/woensdag wordt stookolie (50S) -voor een bestelling van minstens 2.000 liter- nog eens 3,33 eurocent goedkoper tot maximaal 1,1071 euro per liter. Dat is het laagste niveau sinds begin april.

Bron: BELGA

Ook voor kleinere bestellingen tot 2.000 liter staat stookolie op het laagste niveau in maanden. Vanaf woensdag bedraagt de maximumprijs 1,1390 euro per liter (-3,33 eurocent), zo maakt de FOD Economie dinsdag bekend.

Midden juni noteerde de stookolieprijs nog op een absoluut record van ongeveer 1,5 euro per liter.  Door de economische heropleving na de coronacrisis en de oorlog in Oekraïne schoten de brandstofprijzen omhoog. In maart voerde de federale regering een tijdelijke verlaging door van de accijnzen op brandstoffen. 

De prijsdaling van woensdag houdt verband met het goedkoper worden van olieproducten op de internationale markten. Ook benzine en diesel werden de voorbije weken goedkoper.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten