Nieuw cashautomaten op komst voor ingang van station-Dampoort

 ©  Batopin

GENT -

Er zijn plannen vergund om twee nieuwe cashautomaten te installeren aan de ingang van station-Dampoort. Ook op andere plekken in Gent zijn Bancontact-automaten op komst.

Bert Staes

Omdat veel banken hun geldautomaten sloten, hebben de vier grootbanken Belfius, BNP Paribas Fortis, ING en KBC Batopin opgericht. Onder die naam worden overal in ons land ‘neutrale’ cashautomaten geïnstalleerd, niet onder naam van een bank, maar als ‘Bancontact’.

Iedereen met een bankkaart kan daar terecht om cash geld af te helen of storten. Bij welke bank je bent aangesloten, maakt niet uit. In Gent zijn er zo al op drie plaatsen nieuwe Bancontact-automaten gezet: in de Veldstraat, aan Gent-Zuid en de Bijloke.

In de Overpoort en op Ledeberplein moeten na de zomer Bancontact-automaten geopend worden. En Batopin werkt ook aan nieuwe automaten aan Gent-Sint-Pieters en Gentbruggeplein.

Vorige maand heeft het stadsbestuur nog plannen vergund voor een nieuwe kiosk met twee automaten aan de ingang van station-Dampoort. Daar is al langer één cashautomaat, maar dat worden er dus twee.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent