400.000 euro aan telewerkvergoedingen uitbetaald aan Gentse stadsambtenaren

 ©  fvv

Gent -

Sinds mei 2021 kunnen ambtenaren van Stad Gent een vergoeding krijgen per dag dat ze van thuis werken. Op die manier betaalde het stadsbestuur haar personeelsleden al zo’n 400.000 euro uit.

Fien Lakiere

Het stadspersoneel in Gent mag sinds vorig jaar twee dagen per week telewerken. Het kan daarvoor een vergoeding aanvragen van twee euro per dag, met een maximum van twintig euro per maand.

Sinds de invoering van de nieuwe regeling deed meer dan de helft van de medewerkers al aan telewerk, variërend van één dag tot meerdere dagen per week. Dat blijkt uit cijfers die schepen Hafsa El-Bazioui (Groen) vrijgaf op vraag van gemeenteraadslid Veli Yüksel (Open VLD).

In 2021 vroegen vanaf de invoering 3.867 personeelsleden van de Stad en het OCMW Gent een vergoeding aan, in de eerste helft van 2022 waren dat er 4.016. In totaal werd zo op die manier 395.220 euro uitgekeerd aan Gentse ambtenaren.

Daarnaast is er aandacht voor digitale ondersteuning en welzijn tijdens het telewerken. “We gaan voluit voor een goed evenwicht tussen optimale dienstverlening en sterke teamwerking”, klinkt het. In het najaar volgt een evaluatie van het systeem.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent