Dertiger die ex probeerde te wurgen, blijft aangehouden: “Zijn medische toestand laat nog geen grondig verhoor toe”

 ©  FDV

Ronse -

De Ronsenaar die afgelopen weekend zijn ex probeerde te doden, blijft aangehouden. Dat heeft de raadkamer in Oudenaarde beslist.

Paul Darragas

De raadkamer in Oudenaarde handhaaft de aanhouding van C.D., een dertiger uit Ronse die het voorbije weekend zijn ex heeft proberen te doden. Dat betekent dat hij nog minstens een maand in de gevangenis blijft. De Ronsenaar wordt beschuldigd van poging tot doodslag.

Het geweldincident gebeurde zaterdagochtend omstreeks 5 uur in een appartement in de Oude Vesten, vlak bij de Grote Markt in Ronse. De man drong de slaapkamer van zijn ex-vriendin binnen en probeerde haar te wurgen.

Aanleiding voor het geweld was een afgesprongen relatie na vier jaar. Het koppel, dat niet was gehuwd en samen geen kinderen had, was pas onlangs uit elkaar gegaan. “Hij heeft me verschillende keren proberen te wurgen, maar ik kon me losmaken. Ik kon mijn telefoon nog pakken en uit de woning vluchten. Op straat kon ik de politie verwittigen”, vertelde het slachtoffer aan Nieuwsblad.

“Nog geen grondig verhoor”

Terwijl het slachtoffer voor verzorging naar het ziekenhuis werd gebracht, had haar ex zich in hun appartement in de Oude Vesten verschanst en weigerde hij iemand binnen te laten. De brandweer moest ter plaatse komen om de toegang te verschaffen. De man werd er bloedend aangetroffen en in levensgevaar naar het UZ Gent overgebracht.

LEES OOK. Slachtoffer moordpoging getuigt: “Mijn ex probeerde me te wurgen toen ik sliep”

“Het gaat inderdaad om feiten van intrafamiliaal geweld. Aanleiding was een gebroken relatie waarbij mijn cliënt het appartement moest verlaten, en dat heeft tot een discussie geleid”, beaamt Tom Deputter, de Ronsese advocaat van de beklaagde.

Kritiek

“Mijn cliënt verkeerde enige tijd in kritieke toestand. Het levensgevaar is intussen geweken en hij zal worden overgebracht naar de medische afdeling van de strafinrichting in Brugge. Over wat er precies is gebeurd, kan ik niets zeggen. De medische toestand van mijn cliënt laat momenteel nog altijd geen grondig verhoor toe. Hij kon nog maar summier worden ondervraagd door de onderzoeksrechter. Mijn cliënt blijft aangehouden omdat er ook nog verschillende onderzoeksdaden moeten worden gesteld.”

LEES OOK. Onderzoek naar mogelijk gezinsdrama in Ronse: man probeert vrouw te doden en zichzelf van leven te beroven

Op basis van de eerste vaststellingen gaat het gerecht ervan uit dat de man eerst heeft geprobeerd om zijn ex te doden en vervolgens om zichzelf om het leven te brengen. In de loop van dinsdagnamiddag werd hij van het UZ Gent naar de ziekenhuisafdeling in de gevangenis van Brugge overgebracht.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op www.zelfmoord1813.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten