Serena Williams kondigt afscheid aan: "Ik ga nog genieten van de komende weken”

© Instagram Serena Williams

Serena Williams is aan haar laatste maanden als tennisster bezig. De Amerikaanse - die later deze maand haar 41e verjaardag viert - heeft in een gesprek met Vogue aangekondigd dat ze na de US Open van dit jaar haar tennisracket opbergt.

Raf Hermans

Serena Williams is een levende legende, op en naast het tennisveld. De jongste van de twee Williams-zusjes verzamelde in haar carrière circa 94 miljoen dollar aan prijzengeld en won onder meer 23 grandslams. De Amerikaanse aasde al een tijdje op het record van 24 zeges van Margaret Court, maar dat lijkt er niet meer in te zitten. In een monoloog bij Vogue kondigde Williams dinsdag aan dat ze binnenkort een punt zet achter haar profcarrière.

“Ik heb het woord ‘pensioen’ nooit graag gehoord. Ik zie het meer als een evolutie. Ik ben hier om te zeggen dat ik evolueer weg van het tennis, naar andere dingen die belangrijk zijn voor mij”, aldus Williams, die een dochter heeft van bijna vijf jaar oud en eerder al een investeringsfonds oprichtte.

 ©  AFP

Williams benadrukt dat ze de beslissing zelf nam, en dat het een moeilijk onderwerp is voor haar. “Ik heb er amper over gesproken met mijn man. Het onderwerp was een beetje een taboe. Ik praatte er zelfs niet over met mijn ouders. Enkel met mijn therapeut ging ik er dieper op in. Andere speelsters voelden zich opgelucht toen ze hun afscheid aankondigden, maar voor mij zit er geen geluk in dit onderwerp. Het doet pijn. Het is het moeilijkste dat ik me ooit kon voorstellen. Ik haat het dat ik op dit kruispunt sta, tennis was mijn leven tot nu. Ik wil niet dat het gedaan is, maar tegelijk kijk ik uit naar wat zal komen.”

Williams en haar man dromen ook van een tweede kindje. Het was tijdens haar eerste zwangerschap in 2017 dat ze met de Australian Open haar laatste grandslam won. Maandagavond won Williams nog in de eerste ronde van het WTA-toernooi van Toronto, na veel blessureleed haar eerste zege in het enkelspel in ruim een jaar.

Wanneer ze precies haar racket opbergt, zegt Williams niet. Maar het heeft er alle schijn van dat de US Open haar laatste toernooi wordt. “Ik was jammer genoeg niet klaar voor Wimbledon. En ik weet niet of ik klaar ga zijn om te winnen in New York. Maar ik ga wel proberen. En ik ga genieten van de komende weken.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners