Politie vraagt uit te kijken naar loslopende kangoeroe

De kangoeroe - niet dit exemplaar - loopt rond in de buurt van de Rijksweg. ©  Shutterstock

MACHELEN/PETEGEM -

De politie van zone Deinze-Zulte-Lievegem en de lokale brandweer werden in de nacht van maandag op dinsdag opgeroepen omdat autobestuurders een loslopende kangoeroe opmerkten langs de Rijksweg, op de grens van Machelen en Petegem.

John De Vlieger

Toen de politie ter plaatse kwam, zag ze in de buurt van de Donkerstraat en de Rijksweg inderdaad een kangoeroe rondspringen. Samen met enkele omstaanders die gestopt waren, werd geprobeerd het dier te vangen. De kangoeroe liet zich echter niet strikken en liep een weiland in richting Tuinwijk. Ondanks enig speurwerk kon de kangoeroe nog niet worden teruggevonden. De kans is groot dat het dier nog altijd vrij rondloopt.

Autobestuurders worden daarom tot voorzichtigheid aangemaand. Vier jaar geleden liep in de buurt ook al eens een kangoeroe vrij rond. Toen werd het dier, na een week te hebben rondgedwaald, teruggevonden aan de poorten van woonzorgcentrum Sint-Jozef in Petegem. Er wordt vermoed dat het wel eens om hetzelfde dier zou kunnen gaan, of tenminste dezelfde eigenaar. De politie zal met de man contact opnemen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten